A VAR kellett, hogy ne égjen le a Barcelona.

A Barcelona megint megmutatta, mennyire rosszul tud focizni idegenben, de most két pontrúgás és a szerencse megmentette őket. A Leganés mindössze hat pontot szerzett 13 forduló alatt, vagyis a Barcelonának fél gőzzel is simán kellett volna vernie. Ehelyett csak a félgőz volt, de lesimázás, bármilyen értékelhető foci nem.

Pedig Valverde szokatlanul bátor volt, bevállalt egy 4-2-3-1-es felállást, vagyis egyszerre volt a pályán Messi, Dembélé, Griezmann és Suárez. De hiába a sok klasszis támadó, ha eközben Busquets, Piqué és Umtiti sorra adja el a labdákat, helyezkedik rosszul és lassú. Kaptak is egy gólt, Jusszef en-Nesziri parádésan tekert el a hosszúba.

Ezután viszont olyan történt, amit a Barcelona esetében emberemlékezet óta nem láttunk: két pontrúgásból fordítottak Messiék. Előbb az argentin beadását fejelte be Suárez.

Majd Vidal rúgott be közelről egy szöglet utáni lecsorgó labdát, óriási lesről. Csakhogy az egyik védő lábáról pattant elé, így a videózás után megadták a gólt.

Mivel ez már a 79. percben volt, a hazaiaknak nem maradt sok idejük egyenlíteni, nyert a Barcelona. De a foci még mindig hiányzik a játékukból.

Leganés–FC Barcelona 1–2

(Fotó: Denis Doyle/Getty Images)

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában