Szinte már hivatalos, megvan az első igazolás a Xavi-érában.

Néhány napja írtunk már róla, hogy januártól új támadósora lesz a Barcelonának, akkor azonban még csak a játékosokkal volt megegyezés, a klubokkal nem. Most már minden hiteles forrás lehozta, hogy

a Barcelona megegyezett a Manchester Cityvel: 55 plusz 10 millió euróért a katalánokhoz igazol Ferrán Torres.

A City spanyolja már rég megállapodott a Barcával a személyes feltételekben, a fiatal támadó vágyott Xavi csapatába, ezért a fizetéséből is engedett, főleg, hogy az edzőnél mindig ő volt a lista élén. A 21 éves Ferrán Torres remek lehetőségnek érzi, hogy a Barcelona támadórészlegében játszhat, mégpedig rendszeresen és vezető szerepben.

Torres nemcsak azért fontos igazolás Barcelonában, mert egy kiváló támadó – szélen és középen is gólerős –, hanem azért is, mert ez egy üzenet, hogy a Barca képes klasszis futballistát igazolni. A klub jelenlegi helyzetében nem túl vonzó, de ez elindíthat egy folyamatot.

A katalán vezetők – Mateu Alemany futballigazgató és Ferran Reverter vezérigazgató – nagy munkát végeztek, hiszen gyakorlatilag üres zsebbel repültek ki Manchesterbe, és először mindenki azt hitte, mi is, hogy Raheem Sterlinget akarják kölcsönvenni. Aztán kiszivárgott, hogy Torres a célpont, de addigra már spanyolt az ujjuk köré is csavarták, ami nyomás volt a Cityn, hogy eladja.

Torres szinte egész ősszel sérült volt, azonban már edz, így január legelején már Xavi rendelkezésére állhat. Akárcsak Ansu Fati és Pedri, vagyis jóval erősebb lesz a Barcelona,

az Ansu Fati–Ferrán Torres–Dembélé támadósor már egész jól mutat.

(Fotó: Alex Gottschalk/DeFodi Images via Getty Images)

És ezt olvastad már?
Félpályás gólt rúgott a Schalke futballistája