Botrányos, kaotikus körülmények között ért véget a Honvéd Universitatea Craiova elleni El-selejtező-visszavágója. Mivel a szabályok szerint le kellett volna fújni a meccset, a Honvéd óv.

A Honvéd tizenegyesekkel esett ki a román csapat ellen, azonban el sem szabadott volna jutni addig, ha betartják a szabályokat.

Mint beszámoltunk róla: a 120. percben egy totális káosz és lökdösődés végén Arnold Hunter játékvezető mellé bedobtak a hazai szurkolók egy petárdát és egy másik tárggyal megdobták, az északír bírót percekig ápolták, majd viszonylag hosszú ideig konzultált a segítőivel. Sőt, a játékvezetők az UEFA delegátusával és a klubok képviselőivel is egyeztettek.

Anthony Etienvre on Twitter

Fin de match incroyable entre Craiova (Roumanie) et Honved (Hongrie). On jouait la 120e minute lorsqu'une bagarre a éclaté, l'arbitre a été blessé par un jet de pétard (?). Match interrompu juste avant les tirs au but. https://t.co/SPu9J2N2q0

Végül fél órával később továbbment a meccs, úgy érezték, így biztonságosabb, annyira pokoli volt a hangulat Craiovában. A Honvéd azonban nem hagyja annyiban.

„Klubunk számára elfogadhatatlan az, ami a találkozó végén történt, hogy a játékvezető, vagy éppen a játékosaink veszélynek legyenek kitéve, a Honvéd vezetése pedig úgy döntött, hogy megóvja a találkozót, amelyet ilyen körülmények között nem lehetett volna tovább folytatni!”

Közben a Fehérvár:

(Fotó: honvedfc.hu; Universitatea Craiova Facebook-oldal)

És ezt olvastad már?
Hét mezőnyjátékossal és két kapussal állt ki a portugál csapat, egy félidő alatt hetet kapott