Ami valójában lehet, hogy inkább a C.

Jó ideje megy már a huzavona a Barcelona és az Inter között Lautaro Martínez miatt. A Barcelonánál prioritás Suárez pótlása a nyáron, és egyértelműen Lautaro mellett tették le a voksukat, az argentin tökéletes fit a csapatba és Messi mellé. Ő a fiatal Suárez: agilis, erőszakos, mozgékony és gólerős.

Sok hír (pletyka?) szólt arról, hogy maga Martínez többször is kijelentette, Messi mellett szeretne játszani, elvileg meg is egyezett a játékos és a Barcelona. Az Interrel azonban nem jutnak dűlőre a katalánok, nagyon komoly piaci alkudozás megy már hónapok óta. A milánóiak ragaszkodnak a 111 millió eurós kivásárlási árhoz – ami amúgy egy kéthetes periódusban érvényes csak –, de minimum 80 milliót akarnak kapni és egy játékost (Junior Firpo). A Barcának azonban nincs pénze.

Így most elkezdődött a B-terv felgöngyölése, ami Timo Werner Chelsea-be igazolása után lehet, hogy inkább C-terv:

A Sky Italia és Gianluca Di Marzio azt írja, mivel Marotta elnök hevesen ellenáll, a Barcelona London felé fordult és a sokkal olcsóbb, igaz, idősebb gaboni csatár megszerzésén kezdett el dolgozni.

null

null

A 31 évesen is villámgyors Aubameyang 28 meccsen 17 gólt szerzett a szezonban, azonban elvágyódik a vesztésre ítélt Arsenalból, ahol 99 mérkőzést játszott eddig és 61 találata van. Mivel nemcsak középen, hanem szélen is tud játszani, a Barcelonának valóban megfelelő választás lehet, és mivel 2021-ben lejár a szerződése, nem is drága. Viszont hosszútávon ő sem oldja meg a támadógondokat.

(Fotó: Gareth Fuller/Pool via Getty Images)

És ezt olvastad már?
Kiábrándítóan kezdte a PL-t a Man. United, de csak ezután jöttek a rossz hírek