Dickie Borthwick Nagy-Britannia legidősebb futballistája, de 85 évesen sem a visszavonuláson gondolkodik Portland Town FC veteránjainak játékosa.

A Portland Town FC öregfiúk csapatának játékosáról mi is írtunk néhány éve, 2016-ban gólt rúgott egy jótékonysági meccsen, akkor így értékelte a teljesítményét:

Kicsit lassú voltam a srácokhoz képes, de pár meccs és visszanyerem a régi sebességem. Kedves volt a fiúktól, hogy meghívtak, remélem, lesz még esélyem néhány meccsen szerepelni.

Dickie Borthwick a futballpályán 2016-ban

A most már 85 éves Dickie Borthwick 73 éve futballozik, az elmúlt időszakban azonban egyre kevesebb lehetősége volt kedvenc időtöltésével foglalkozni. A koronavírus-helyzet és egy hátsérülés miatt 2019 óta nem lépett pályára, de bizakodó a jövőt illetően:

Azt gondoltam, hogy vége, de most reménykedem abban, hogy visszatérhetek. Még mindig imádom a futballt, és újra játszani akarok. Ha nem lett volna a sérülésem, akkor még mindig menne a kapura lövés és a fejelés

– mondta Borthwick, akinek egyébként hét unokája és komoly tervei vannak:

Kezdek már lelassulni, de ha formában vagyok, még mindig képes vagyok 90 percet játszani. Tudom, hogy a környéken vannak még olyan öregfiúk, akik aktívak.

Erőnléti edzés közben

Borthwick nyugdíjas mérnök, 1948 óta rúgja a bőrt, karrierje során 400 gól felett jár, néhány éve pedig a rákot is legyőzte.

Ez is érdekelhet:

(via; Fotók: The Sun)

És ezt olvastad már?
Az újabb bravúr nem jött össze, az Európa-bajnoktól kikapott a magyar válogatott