Az idei versenyeket még megtartják, jövőre viszont nyugdíjba küldik az Air Race-t.

Épphogy átköltözött Budapestről Zamárdiba az Air Race, kiderült, hogy jövőre már ott sem lesz verseny, mivel nem lesz sehol. A Red Bull ezt a közleményt adta ki a verseny megszűnéséről:

"A Red Bull úgy döntött, hogy a 2019-es szezont követően nem rendezi meg újra a Red Bull Air Race Világbajnokságot. Az idei hátralévő futamok: június 15-16, Kazany, Oroszország; július 13-14, Zamárdi, Magyarország; szeptember 7-8, Csiba, Japán.

A Red Bull Air Race 2003-as indulása óta több mint 90 futamot tudhat maga mögött, amelyek lehetőséget biztosítottak a világ legkiválóbb pilótáinak, hogy nagy sebesség és alacsony repülési magasság mellett extrém manőverekkel versenyezhessenek. A Red Bull Air Race kimagasló színvonalú sportélményt nyújtott, de a rendezvényt nem övezte akkora érdeklődés, mint más Red Bull eseményt a világon.

A Red Bull köszönetét fejezi ki a pilótáknak és csapataiknak, partnereinek, a rendező városoknak és a Red Bull munkatársainak az élménydús és emlékezetes eseményekbe fektetett munkájukért."

Idén júliusban tehát utoljára lehet itthon látni a Red Bull Air Race-t, szeptember elején pedig végleg elbúcsúzik a rajongóktól. Ha esetleg nem láttad volna, ahogy majdnem összerókáztuk egy próbarepülésen az egyik gép belsejét, akkor feltétlenül nézd meg most.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A kutya az ember legjobb barátja, de miért és mióta? És miért ne lehetne a tiéd is?

Ide-oda vonszolták a társai a sérült brazil futballistát

Ten Hag miután a City tönkreverte a csapatát: Összességében jól teljesítettünk

További cikkeink a témában
Új sorozat a Playeren: Akarok egy kutyát! Kattints az első részért!
Hirdetés