A fórumokon már volt jele, hogy Siófokról pótolja a Győri ETO a világ legjobb beállósát, és ez most már hivatalos.

Szakmai fórumokon jól értesült szurkolók többször is leírták ezt a forgatókönyvet, hivatalos viszont most lett: a Siófok KC tunéziai-magyar beállója, Aszma el-Gaui másfél éves szerződést írt alá a Győri Audi ETO KC-vel.

A 25 éves játékos óriási tehetség, és mivel nemrég magyar állampolgár is lett, hamarosan Rasmussen kapitány is számolhat vele, ami szintén szempont lehetett leigazolásánál. Löke távozása hirtelen meglőtte a Győrt, a siófokiak pedig a magyar női kézilabdázás érdekeit helyeztük előtérbe azzal, hogy elengedték.

Kettős érzések kavarognak bennem, mert egy nagyszerű játékos távozik a klubtól, másrészről viszont büszkeséggel tölt el, hogy Magyarország és egyben a világ egyik legjobb klubcsapata egy siófoki játékosban gondolkodott Heidi Löke pótlását illetően. Ezzel a transzferrel elsősorban a Győri Audi ETO KC nemzetközi esélyeit, valamint a magyar női kézilabdázás érdekeit helyeztük előtérbe" – nyilatkozta Fodor János a Siófok KC ügyvezetője.

Először is szeretném megköszönni a Siófok KC pozitív hozzáállását az átigazoláshoz, örömteli, hogy lehetővé tették a transzfert. El-Gaui egy fiatal, agilis játékos, aki reményeink szerint jól illeszkedik majd a Győri Audi ETO KC játékrendszerébe. Bemutatkozására még idén sor kerül, hiszen az Érd elleni meccsen már pályára is léphet” – ezt már dr. Bartha Csaba a Győri Audi ETO KC elnöke mondta.

A játékos is boldog:

Nagyon szép időszakot töltöttem Siófokon, hálás vagyok a klubnak azért, hogy megadták nekem a lehetőséget a fejlődésre. Szeretném megköszönni a szurkolóknak és mindenkinek, aki a Siófok KC -nál dolgozik a belém vetett bizalmat. Külön meg szeretném köszönni Fodor János ügyvezetőnek, hogy hozzájárult az átigazoláshoz és így valóra válthatom az álmaimat. Örökre a szívembe zártam a Balaton partját. Fantasztikus lehetőség számomra, hogy a világ egyik legjobb csapatához igazoltam. Nagy öröm és megtiszteltetés lesz Győrben szerepelni. Szeretnék mindent megtenni, hogy a csapat sikeres legyen. Várom már, hogy bizonyíthassak, óriási motiváció van bennem.

A 25 éves játékos 2015. júliusában igazolt a Balaton partjára és az azóta eltelt másfél évben több mint 50 alkalommal lépett pályára siófoki színekben.

(siofokkc.hu)

És ezt olvastad már?
Káprázatos góllal mentett pontot a Liverpool