Pedig megtörtént, még felvétel is van róla. Meg is nyerte Argentína a döntőt.

A Netflix egy dokumentumfilmmel (Sean eternos: Campeones de América) jött ki a 2021-es brazíliai Copa Américáról, melyből most kiszivárgott egy részlet. Mégpedig Lionel Messi motivációs beszéde az argentin öltözőből a Brazília elleni döntő előtt.

„Mindannyian tudjuk, hogy mit jelent Brazília és Argentína számára ez a meccs. Én egyszerűen csak köszönetet szeretnék mondani nektek. Nagyon köszönöm ezt a 45 napot. A születésnapomon elmondtam nektek, hogy remek csapatot alkotunk majd, és nagyon fogjuk ezt élvezni. Köszönöm ezt nektek! Negyvenöt napja nem láttuk a családunkat, negyvenöt napja fiúk... Dibunak eközben lánya született, de nem tarthatta még kezei között a gyermekét. Mindezt miért? Ezért a pillanatért! Hálás vagyok minden napért, amit együtt töltöttünk, megtisztelő, hogy itt lehetek veletek most ebben a pillanatban...

Volt egy célunk, most pedig nagyon közel vagyunk ahhoz, hogy elérjük ezt! És tudjátok mi a legjobb? Csak rajtunk múlik az egész! Ezért kimegyünk most a pályára, és a végén mi fogjuk magasba emelni ezt a kupát. Megtesszük Argentínáért, a családunkért, a barátainkért. Azokért, akik a legnehezebb pillanatokban is hittek bennünk. Végezetül annyit mondanék, nincsen olyan véletlen, ami velünk most történt.

Ezt a kupát eredetileg Argentínában kellett volna lejátszani, az Isten azonban ide vezetett minket. Azért hozott minket ide, hogy a Maracanában emelhessük fel a kupát, hogy mindenki számára szebb legyen ez a siker. Menjünk ki nyugodtan és magabiztosan, majd vigyük haza!”

A 2021-es Copa Américát eredetileg 2020-ban Argentínában és Kolumbiában rendezték volna, de a covid és a kolumbiai zavargások miatt elhalasztották, és végül Brazíliában rendezték meg.

Argentína 2014 és 2016 között három egymást követő nagy tornán veszítette el a döntőt, így roppant motiváltak, ugyanakkor frusztráltak is voltak Messiék a döntő előtt. Aztán Argentína Di María góljával véget vetett ennek az átkozott sorozatnak és 28 év után ismét nyert egy tornát.

Messinek végre összejött, Argentína 28 év után megnyerte a Copa Américát

Lionel Messi megszerezte az első meghatározó kupáját válogatott szinten.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Orosz milliárdok érkezhetnek a Fradihoz

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés