Ariel Seniosain, az argentin TyC Sport, illetve az Olé magazin munkatársa nyilvánosságra hozta Messi és Sampaoli vitáját.

Az argentin válogatott rendkívül visszafogott teljesítményével hívta fel magára a figyelmet a világbajnokságon, bár ez finom megfogalmazás. Teljesen fogalmatlan csapat benyomását keltették, és a vb közben jöttek is a hírek, hogy Messi állítja össze a csapatot. Ez mondjuk nem volt könnyen elképzelhető egy olyan habitusú embertől, aki inkább visszahúzódó, mint vezér.

Az argentin sajtó egy része lehozta, hogy Sampaoli Messi kérdezi, hogy cseréljen-e a Nigéria elleni meccsen. Vélhetően Messi ekkor sem mondott neki semmit, legalábbis Ariel Seniosain jelentése alapján ez a legvalószínűbb.

Merthogy az újságíró nyilvánosságra hozta Messi és Sampaoli vitáját, melyen Macherano, valamint a kapitány stábja is jelen volt. A hangfelvétel a horvátok elleni 3–0-as vereség után készült, és nem finomkodtak a felek.

– Nem értjük, amit mondasz, nem tudjuk, mit akarsz, nem bízunk többé benned. Szeretnénk elmondani a véleményünket.

– Miről akartok véleményt mondani? – kérdezte Sampaoli.

– Mindenről!

– Te akarod összeállítani a csapatot, irányítani az edzést, mindent?

– Már vagy tízszer megkérdezted, hogy kit akarok a pályán látni és kit nem, de még soha nem mondtam egyetlen nevet sem. Mondd ki itt mindenki előtt, ha kimondtam valaki nevét!

– mondta határozottan Messi.

A vitát Claudio Tapia elnöke is hallotta, aki rögtön jelezte is, hogy a játékosok mellett áll, Sampaoli nem hozhat meg több döntést egy személyben, a csapat megkérdezése nélkül.

Csoda-e, hogy egy darabjaira hullott argentin válogatottat láttunk?

Sampaoli nem úszta meg, elküldték

Várható volt, hogy nem kap újabb esélyt a világbajnokság után.

És ezt olvastad már?
Hogyan válassz olyan gépházat, ami bírja a strapát? Segítünk