Eddig is sejthető volt, de Messi most hivatalosan is bejelentette.

A 35 éves Messi kiváló formában kezdte a szezont, a PSG-ben rugdossa a gólokat, szállítja a gólpasszokat és közben a válogatottban is többször betalált a legutóbbi felkészülési meccseken. Messi jövője kérdéses, egyelőre nem tudni, hogy marad a PSG-ben vagy visszatér a Barcelonához, az viszont biztos, hogy dönteni csak a katari világbajnokság után fog. Jelenleg csak a világbajnokságra koncentrál, ami nem meglepő, főleg a legutóbbi nyilatkozata után:

„Egészen biztosan ez lesz az utolsó világbajnokságom. A döntést már meghoztam.

Számolom a napokat a világbajnokságig, egyszerre vagyok izgatott és ideges. Argentína a történelme miatt mindig ott van az esélyesek között, és a legutóbbi eredményeink után ez most még hatványozottabban igaz. Szerintem nem mi vagyunk a legnagyobb favoritok, vannak csapatok, amelyek előttünk járnak”

nyilatkozta Messi.

Aki tehát bejelentette azt, ami sejthető volt, az év végi katari világbajnokság lesz karrierje utolsó vb-je, és 39 évesen már nem tervez részt venni a 2026-os tornán. Az argentin válogatott egyébként úgy megy a vb-re, hogy az előző 35 meccsén nem kapott ki, két éve Copa Americát nyert, vagyis megszokottnál is nagyobbak az elvárások Messiékkel szemben.

Messi ismét villant a válogatottban: három perc alatt két klasszisgól

A Jamaica elleni felkészülési meccs hajrájában duplázott Lionel Messi.

(Fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
A Lyon támadója megrúgta az év legröhejesebb tizenegyesét