A holland lenullázta belga ellenfelét, Smith adott két szettet Clemensnek.

Ilyen elődöntők után hatalmas finálé várható, a két győztes ugyanis elképesztő magabiztossággal nyert:

Michael Smith 6:2-re győzte le Gabriel Clemenst, Michael van Gerwen pedig 6:0-ra mosta le Dimitri Van den Berghet.

A német Clemens 2:2-ig tartotta a lépést a rendkívül jól dobó Smith-szel, de már ekkor látszott, hogy az angol csúcsformában van: Smith minden szettben legalább egyszer kiszállt 100 fölül, volt egy 161-es kiszállója is. Nem is tudta ezt a szintet tartani a német, Smith az ötödik szettben megtörte és többet már nem is engedett neki.

Van Gerwen meccséről nem nagyon van mit írni, a holland már az első pillanatban megroppantotta Van den Berghet, hiába volt egy 170-es kiszállója a belgának. Utána el sem engedte a meccs végéig a döbbenetes formában dobó holland, a harmadik játszmában 128,83-as átlagot hozott. Van Gerwen ismét erődemonstrációt tartott, összesen négy leget engedett Van den Berghnek – a nyolcaddöntő óta 13 szettet nyert zsinórban, így jutott a fináléba.

Smith pályafutása során harmadszor jutott be a PDC-világbajnokság döntőjébe, de győzni még nem tudott, Van Gerwen viszont a negyedik vb-aranyát nyerheti meg. 2019-ben már játszottak egymás ellen döntőt, Van Gerwen azt 7:3-ra húzta be.

PDC-világbajnokság, elődöntő

  • Gabriel Clemens (német, 25., 96.98)–Michael Smith (angol, 4., 101.85) 2:6
  • Michael van Gerwen (holland, 3., 108.28)–Dimitri Van den Bergh (belga, 15., 96.46) 6:0

A döntőt január 3-án, kedden, 21.10-kor rendezik.

Balhés meccsen búcsúzott a korábbi világbajnok a darts-vb-n

Gerwyn Price fejhallgatóval és füldugóval is próbálta kizárni a közönséget. Nem sikerült. Gabriel Clemens a négy között a PDC-dartsvilágbajnokságon.

(Fotó: Luke Walker/Getty Images)

És ezt olvastad már?
Imádtunk fényképezni a Huawei legújabb telefonjával, a P60 Próval
További cikkeink a témában