Veszélyes műfaj a sportriporteresdi. Bármi, de tényleg szinte bármi megtörténhet veled a pálya szélén, vagy a stadion mellett, amire aligha számítasz. Az alább felsorolt esetek riporterei tudnának mesélni, de nagy szerencsénkre meg is tudjuk nézni a parádés, vicces és olykor veszélyes interjúkat, bejelentkezéseket.

Szeretetdrog

Egy édes, szeretni való baszk drukkerfiú bukkant fel a román riporter mögött, és ebben a pár percben több arcot villant, mint Jim Carrey egész pályafutása alatt. Olyan masszív alkohol- és egyéb tudatmódosító-kombót nyomhatott, amilyet a világ nem látott még. Először bealvós buddhaként hallgatja a remekül szórakozó tévést, majd énekel, aztán már olyan grimaszok jönnek, hogy egyszerűen leírhatatlan. Majd pedig örök barátságot köt a románnal, nagykifliben ölelgeti, mi a fülnyalásnál elengedtük a témát – this is a beginning of a beautiful friendship, ahogy mondani szokás. Innentől már mi is örökre Athletic-drukkerek leszünk.

Kutyául meghágott

Ezek a baszkok tudnak élni, mondjuk ki együtt, hangosan. Egy újabb Athletic-fanatikus (noha a videó alatt Atlético van, nem kétséges, hogy bilbaói a drukker) felejthetetlen performansza következik: Elena Etxebarrieta sosem felejti a pillanatot, amikor egy kellemes szeletelés után megcsinálta hátulról egy talajrészeg, de annál boldogabb fociőrült. Történelmi pillanat egy ígéretes karrier derekán.

Balról egy passz

A románokra, úgy látszik, a labda is rá jár. A szemrevaló riporterlány gyanútlanul jelent a pálya széléről, amikor érkezik a meglepetés balról. Az indokoltnál talán kicsit nagyobb a rémület az arcán, de reméljük, nem épült be a füles a hallójáratába.

Repül a..., repült a labda!

Ez egy igen híres jelenet, sokan Sergio Ramos eltévedt tizenegyesére asszociálnak, amikor a realos kilőtte a stadionból a maga tizijét (erről mi is összeszedtük a mémeket anno). És fejbe lőtte a SkySport német riporterét, Jessica Kastropot. Fredi Bobic pedig rezignáltan végignézi, majd fáziskéséssel megijed. De persze nem Ramos volt, az egyik Bundesliga-mérkőzés bemelegítésekor történt a baleset.

"Olyan az arcod, mint egy ajaxosnak"

2014 márciusa egy Feyenoord–Ajax holland csúcsrangadóval indult, és Ajax-sikerrel zárult, hiába vezetett a hazai csapat Graziano Pellé góljával. Az olasz csatár elég frusztrált is volt, azonnal belekötött az őt faggató riporterbe. Először invitálta, hogy a jövő héten üljön le ő a Feyenoord kispadjára, ha ilyen bölcs, majd közölte vele, hogy szerinte Ajax-drukker. A miértre így válaszolt: "Olyan az arcod, mint egy Ajax-drukkernek." Epic. Hozzáteszem, utána még jó egy percig beszélgettek teljesen kulturáltan, előremutatóan. Lehet példát venni.

És a híres SZLAMB

Rósa Dénes a bónusz, ő ugye annyiban tér el a többiektől, hogy magyar. És hogy nem igazán disztingvál, de hát ugye meccs után felfokozott állapot, meg minden ilyesmi. Klasszikussá érett ez a rövid, de annál kulturáltabb beszólás.

És ezt olvastad már?
Káprázatos góllal mentett pontot a Liverpool