Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Igen, Mourinho, és igen, Solskjaer taktikáját. Pikáns.

Mourinho az orosz Russian Today-nek nyilatkozott a Manchester United barcelonai BL-negyedöntő-visszavágóról, ahol a katalánok simán átléptek korábbi csapatán. A portugál azt mondta, Messi semlegesítésénél komoly szakmai hibákat követett el Solskjaer, ő már csak tudja, sokszor kellett Messi kiiktatásán gondolkodnia.

Az argentin pozícióját nem nehéz megérteni, de annál nehezebb kreálni egy olyan kvázi ketrecet, amivel kontrollálni lehet őt. Jobbról indul befelé, ahonnan Rakitic kilép jobbra, lehetővé téve Messinek, hogy középen maradjon. Ez így bonyolult. 

Én sosem szerettem egy az egyben fogni Messit, mert lehetetlen, ezért szükségszerű csapatként bekeríteni, kelepcébe zárni. De a Barcelona az Barcelona, jobb játékosai vannak, teljesen normális, hogy ők nyertek.

Egyáltalán nem állíthatjuk, hogy nincs igaza Mourinhónak, Messi valóban ízekre szedte az MU-t, esélye sem volt az angoloknak. Csakhogy ne felejtsük, Mourinho csúnyán megégett Manchesterben, annyira leépítette a csapatot, hogy azonnal el kellett zavarni, Solskjaer jött megmentőnek. És bizony a tapasztalatlan norvég csúcsokat döntött, nyolc győzelemmel és 11 veretlen meccsel kezdett, összerakta Mou széthullott csapatát. Hosszabbítottak is vele.

Szóval nemcsak nem elegáns a kritika, de némiképp megmosolyogtató is.

(Fotó: Twitter)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.