Vicces fordulatot vett a Honvéd Európa-liga-ügye, a craiovai meccsen történt botrány után óvtak, amit elutasított az UEFA. Most pedig eljárást indít a Honvéd ellen.

A Craiova drukkerei hanggránátot dobtak a játékvezető mellett, a játékosok lökdösték egymást, fél óra kellett, hogy döntsenek a folytatásról. Végül a román csendőrség miatt továbbment a meccs.

A Honvéd óvott, az UEFA megbüntette a románokat, de nem zárta ki, a kispestiek pedig elmondták, nem fogadják el a döntést, és tovább fellebbeznek majd.

Megvan, milyen büntetést kapott a Honvéd Európa-liga ellenfele

Az UEFA nem zárta ki a Craiovát, de megbüntette.

Mendelényi Dániel klubtulajdonos a keddi sajtótájékoztatón kiemelte: nem adják fel a jogi harcot, és bár nem kizárt, hogy "ezt a mérkőzést nem a Budapest Honvéd nyeri meg", de attól még igazuk lehet.

Az UEFA egy olyan jogi gépezet, amelynek a futballhoz egyre kevesebb köze van. Ebbe most a mi óvásunkkal porszem került, amit próbálnak a lehető legegyszerűbb, legerőszakosabb módon letolni.

Vicc kategória is lehetne, hogy még ellenünk indult eljárás, aminek az a szomorú üzenete van, hogy hagyjuk abba ezt az egészet

– fogalmazott.

Hozzátette: a tizenegyespárbaj előtt 30 percen keresztül mérlegelték, hogy lefújják-e a meccset. Hangsúlyozta: egy dolog miatt nem tették meg, mert a biztonsági főnök azt mondta, nem tudja garantálja a személyes biztonságukat abban a helyzetben.

Mendelényi közölte: korábbi, hasonló eseteket hoztak fel példaként, amire az

UEFA azt a választ adta, hogy azokat nem lehet általánosítani, és a játékvezetőt – akinek közvetlen közelében robbant a hanggránát, és le is kellett cserélni – nem találták el.

„Ezek szerint, ha csak tíz centivel mellé dobnak, az még benne van a futballban, ha eltalálják, és kidobják a szemét, az már nem”

– mondta, majd utalt arra, hogy videofelvételek készültek arról, miszerint a játékvezetőt öngyújtóval igenis eltalálták, illetve csavaranyákkal dobálták a kispesti játékosokat.

„A hazai rigmusok Trianonról szóltak, meg arról, hogy a halott magyar a jó magyar. Egyáltalán nem szurkolásról volt szó, hanem Magyarország gyalázásáról. Az UEFA mostani döntésével pont szembe megy mindennel, amit a kirekesztésről a szervezet mond. A fellebbezéssel szeretnénk továbbá elérni, hogy a Craiova súlyosabb büntetést kapjon” – tette hozzá.

Kun Gábor ügyvezető igazgató elmondta, mindemellett

még a Honvéd ellen indítottak eljárást szurkolói rigmusok miatt.

Kiemelte: az óvásukat elutasító UEFA-döntés nyolcoldalas indoklása "rengeteg ellenmondást tartalmaz", és sok olyan tényezőt figyelmen kívül hagy, ami alapján megindították az óvást.

Az óvásunk alapjaiban meg volt támogatva, de most újabb napok állnak a rendelkezésünkre, hogy még jobban ki tudjuk hangsúlyozni az érveinket. Ennek érdekében személyes meghallgatást is kérünk” – jelentette ki.

(MTI)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

World Margarita Day – Egy újabb ünnepet köszönthetünk köreinkben, már Magyarországon is

Ez már a nagyon komoly fiúk játszótere – mondta a Fradi vezérigazgatója

Még hogy a női úszók mellben nem lehetnek erősek? Ismerd meg Andreát

További cikkeink a témában