José Mourinho szemléltette, hogyan néz ki az az időszak, amikor az edzők a legnagyobb nyomás alatt dolgoznak.

Anglia totális futball-lázban ég, Gareth Southgate csapata négyet rúgott Ukrajnának az Európa-bajnokság negyeddöntőjében. Még a meccs előtt írta le egy angol lapban José Mourinho, milyen lehet az angolok szövetségi kapitányának az élete ezekben a napokban.

Egy olyan edző számára, mint Southgate – aki egy rendkívül fontos hét előtt áll – mindenhol jelen van a nyomás. Magányos állattá változol ilyenkor. Nem sétálsz az utcákon, nem mész el vásárolni, nem olvasol és nem hallgatod a sporthíreket az autódban. Két telefonod van, az egyiket ilyenkor kikapcsolod. A másikon a családdal, a legközelebbi barátokkal tartod a kapcsolatod, akikkel nem beszélsz futballról.

A kutyát sétáltató srác odaszól, hogy kinek kéne játszania, tankolás közben is tanácsot kapsz, közben meg csak arra gondolsz, kérlek, hagyjatok békén

– írta Mourinho, majd kitért Southgate-re:

Gareth-nek meg volt a bátorsága a németek elleni meccs előtt, hogy változtasson, és bejött. Megmutatta, hogy karakteres edző, és képes elviselni a nyomást. Azt a nyomást, ami csak nőni fog, mert mindenki úgy gondolja, hogy Angliának döntőbe kell jutnia.

Eb-vel kapcsolatos:

(Fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Mi történt a Barcelonával a BL-ben? Semmi, csak szembejött a valóság
Rengeteg fotód, videód, nagy fájlod van? Megtelik a géped? Itt a megoldás, ha állandóan tárhely gondokkal küzdesz!