Miután a Manchester United otthon csak egy ikszet tudott kiharcolni a Burnley ellen, felmerült néhány fontos kérdés.

Leginkább az, hogy Mourinho szerint az rendben van-e, hogy egy akkor klub, mint a Manchester United, a legutóbbi öt fordulóban mindössze nyolc pontot szerzett.

Második éve próbálunk újjáépíteni egy csapatot, amely pillanatnyilag nem tartozik a világ legjobbjai közé. A Manchester City meg képes hátvédekért is annyit fizetni, amennyit általában csatárokért szoktak adni.

Vagyis szerinte minden a pénzen múlik, sőt azt gondolja, hogy a United ugyan „nagy klub”, de a „nagy csapat” az egy másik fogalom.

Az előbbitől elszakíthatatlan a klubtörténelem, ami viszont az átigazolási piacon hátrányt jelent.” Szerinte ennek tükrében kell megítélni, hogy jó munkát végez-e, valamint hogy mit ér az cirka 300 millió font, amit a vörös ördögök játékosvásárlásra fordítottak az érkezése óta.

A 300 nem elég!

Az árak a nagy klubok számára nem ugyanazok, mint amennyit a többi csapattól kérnek el egy-egy játékosért (lásd Barcelona és a Coutinho- vagy Dembélé-üzlet – a szerk.). A fényes múltú klubokat valósággal büntetik az átigazolási piacon, méghozzá éppen a korábbi nagyszerű eredményeik miatt.

Mourinho szerint az Internazionale és a Real Madrid is hasonló problémákkal küzd, az Arsenalra, a Chelsea-re vagy a Tottenhamre viszont nem nehezedik akkora teher, mint az MU-ra, hogy "kötelező a bajnoki cím".

Ettől függetlenül, nagy igazolások nélkül is illett volna lenyomni otthon a Burnley-t, ehelyett a Manchester United örülhetett a 2–2-nek. Azért a pénz nem minden, bár Mou magyarázkodásban felülmúlhatatlan.

És ezt olvastad már?
Az ellenfél kapusa: Haaland nem ember