Mourinho nem hiszi, hogy nekik kellene a legjobbat kihozniuk Pogbából

Értjük, amit mond, de mégis elég furcsa.

Nyilván ilyen szinten egy játékost már nem túlságosan kell motiválni, aki egy Manchester Unitedben játszik, annak minden meccsen bizonyítania kellene blablabla. De hát mégis van egy menedzser, aki azért nem árt, ha olykor figyel egy játékos lelkére, a megfelelő posztra teszi fel a pályán, esetleg alkalomadtán beszélget vele, amennyiben lelkizősebb az a labdarúgó.

Az egyértelmű, hogy az annak idején rekordösszegért igazolt Paul Pogba árnyéka önmagának Manchesterben, ez a vb-n is kiderült, ahol az utolsó két-három meccsen már igazi vezér volt, jól játszott.

Mourinhót most meg is kérdezte az ESPN, hogyan tudná a United a legjobbat kihozni a francia középpályásból.

Azt gondolom, a világbajnokság tökéletes hely egy ilyen játékos számára, hogy a legjobbját hozza. Hogy miért? Mert egy hónapra be van zárva, ahol csak a futballra koncentrálhat. Ahol a csapatával van az edzőtábor alatt, teljesen elszigetelve a külvilágtól, ahol csak a futballra koncentrál mindenki, ahol a játék dimenziói csak motiválhatnak.”

Aztán jelezte diszkréten, hogy Pogba képes elaludni szezon közben, ha nem elég izgalmas egy-egy meccs, majd már nem pörög fel annyira.

A világbajnokságon az érzelmek, a felelősség és a fontos döntések egyre nagyobbak. A csoportkörben a nyolcaddöntőbe jutásért küzdesz, utána a negyeddöntőért, az elődöntőért, a döntőért és a győzelemért, ez táplálja a motivációt és a játékos koncentrációját is segíti.

A világbajnokság volt a tökéletes környezet a számára. Ugyanakkor úgy vélem, hogy a vébé alatt a játékosok az országuk, az emberek miatt extra elkötelezettséget éreznek, ami miatt néha hajlamosak túlvállalni magukat. A csapatukért játszanak, csakis arra koncentrálnak, ez a legfontosabb dolog számukra, és megtesznek mindent a sikerért. Úgyhogy úgy vélem, ez a tökéletes környezet egy hozzá hasonló tehetség számára, hogy összpontosítani tudjon, és csakis a munkára fókuszáljon.

Mivel egész szezonban nem lehet a válogatottnál Pogba, valahogy mégis neki kellene megteremtenie azt a környezetet, ahol képes a legjobbját hozni, ahol jobb lesz a munkához és a meccsekhez való hozzáállása.

(Fotó: Getty Images, forrás: nso)

Player Autószalon

Legfrissebb

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon