A spanyol sajtó arról ír, hogy José Mourinho visszatérhet a Real Madridhoz.

Lehet, hogy csak azért, mert a válogatott szünet miatt kevesebb a téma, de a spanyol sajtóban megjelent hírek szerint esély van arra,

hogy José Mourinho visszatér a Real Madridhoz.

A jelenleg a Románál dolgozó Mourinhónak jövő nyárig van szerződése a farkasokkal, de már nyáron távozhat Olaszországból, és visszatérhet Madridba. Arról már egy ideje cikkezik a spanyol sajtó, hogy komoly az esély Carlo Ancelotti távozására (aki egyébként brazil szövetségi kapitány lehet), és ha ez bekövetkezik, akkor felszabadul az edző pozíció, ezt töltheti be Mourinho.

A portugál visszatérése finoman szólva is váratlan lenne. Az elmúlt években már közel sem tudta megközelíteni csapataival a nála korábban megszokott eredményeket. A Chelsea-től kirúgták, ahogy később a Manchester Unitedtől és a Tottenhamtől is. Ezt követően tért vissza Olaszországba, az első szezonjában a Romával megnyerte a harmadik számú európai kupasorozatot, az Európa-konferencialigát.

Mourinho Romája nyerte az első Európa-konferencialigát

Továbbra sem tud európai kupadöntőt veszíteni José Mourinho.

Mourinho 2010 és 2013 között volt a Real Madrid edzője, Florentino Pérez azután döntött a megszerzése mellett, hogy a Guardiola vezette Barcelona az ezt megelőző években feltörölte a padlót a Madriddal. Pérez úgy gondolta, hogy egy igazi eredményorientált vezetőedzőre van szüksége, és Mourinho lesz az, akivel sikerül legyőzni a Barcát. Ugyan bajnokságot, kupát és szuperkupát is nyert a Real Madriddal, de a fővárosi edzősködése közel sem volt sikersztori a portugálnak. Egyrészt becsúszott több viszonylag kínos Barcelona elleni vereség, másrészt neki is köszönhetően a két klub között olyan szinten elmérgesedett a viszony, hogy az utolsó időkben már nem a csúcsfoci, hanem a balhék jellemezték az el Clásicókat.

Mourinho karrierjéről itt írtunk bővebben:

Innovatív taktikusból megfáradt trófeaedző – A Special One 20 éve

A napokban volt 20 éve, hogy José Mourinhót kinevezte vezetőedzőjének az FC Porto. Bemutatjuk, hogyan változott az elmúlt 20 évben Mourinho, az edző.

(Fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
A noszvaji lombházak, ahol a legjobbat hozhatod ki magadból
További cikkeink a témában