Az Újpest ismét a svéd alsóbb osztályból kukázna gyémántot
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Egyelőre csak kölcsönbe, de van opció is. Azért első hallásra rizikósnak tűnik.

De lehet, hogy ő lesz A Nagy Fogás, hiszen Enisz Bardi például a svéd negyedosztályból érkezett Újpestre, aztán most a La Ligában játszik, nem is akárhogy.

Moussa Corso Traore a svéd harmadosztályú Vasalunds IF-től érkezett az Újpesthez, a guineai fiú is belső középpályás, akárcsak a macedón.

Security Check Required

null

Nincs túl sok infó Traoréról, a Transfermarkt szerint a 2019-es idényben 23 bajnokin és három kupameccsen játszott, összesen 1931 percet töltött a pályán, gólja és gólpassza nem volt. Klubja a 6. helyen zárt a november 2-án véget ért 16 csapatos ligában. Traoré legutóbb október 27-én lépett pályára tétmeccsen. Viszont az Újpestről álmodott mindig is:

„Nagy álmom vált azzal valóra, hogy csatlakozhattam ehhez a klubhoz. Már egy ideje szerettem volna új szintre lépni, és hála az istennek, ezzel az újpesti lehetőséggel ez most megadatott. Európában eddig svéd alsóbb osztályú csapatoknál játszottam, így ez most igazi előrelépés számomra. Szeretnék sokat fejlődni és idővel az Európában játszó legjobb afrikai játékosok egyikévé válni.”

A 21 éves guineai középpályás az Újpest harmadik téli igazolása Bacsa Patrik és Andreias Calcan után.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.