Rafael Nadal karrierje során 13. alkalommal nyerte meg a Roland Garrost, miután a döntőben három szettben legyőzte a világelső Novak Djokovicot.

Egy Grand Slam-döntőnek mindig kiemelten nagy a tétje, ezúttal azonban volt néhány plusz adalék, ami még inkább különlegessé tette Nadal és Djokovic meccsét:

  • 56. alkalommal találkoztak, Djokovic vezetett 29-26-ra a meccs előtt
  • A világranglista első két helyezettje játszotta a döntőt
  • Nadal a 13. Roland Garros-győzelméért játszott, ami természetesen rekord
  • Nadal a 20. Grand Slam-győzelmére hajtott, amivel beérné Federert
  • Djokovic arra készült, hogy elsőként legyőzi egy Roland Garros-fináléban Nadalt
  • Karrierje 19. GS-győzelmét tervezte megszerezni a szerb, amivel még közelebb kerülne Nadalhoz és Federerhez
  • Ez volt az első olyan finálé a Roland Garros történetében, amelyet fedett stadionban játszottak

Ismerve ezeket az előjeleket egy szoros, akár történelmi döntőt vártunk, de az első szettben nem ezt, hanem totális Nadal dominanciát láttunk. A spanyol a játék minden területén jobb volt Djokovicnál, a szerb játékot sem tudott nyerni, Nadal 46 perc alatt 6:0-ra megnyerte a szettet. Az 56 egymás elleni meccsükön ez volt az első, amikor Nadal úgy nyerte meg a nyitószettet, hogy nem veszített játékot.

A második szett elején Djokovic végre hozta a szerváját, de Nadal most is hamar breakelőnybe került, és most sem lassított minden idők legjobb salakpályás játékosa, Djokovic mindeközben sokat hibázott, nem igazán találta a ritmust. 6:2-re nyerte a szettet Nadal.

null

🇪🇸 Vamos Time 🇪🇸 @RafaelNadal keeps the pressure on and wins the second set 6-2.#RolandGarros pic.twitter.com/oyd9H0nUcE

Két szett után a spanyolnak mindössze öt ki nem kényszerített hibája volt, Djokovicnak 30., Nadal 21 nyerőt ütött, Djokovic 25-öt.

A harmadik szettben 2:2-nél ismét elvette Djokovic adogatását Nadal, de a meccs során először visszajött a világelső, előbb egyenlített, majd 4:3-ra vezetett. 4:4-nél lehetősége volt a breakre Nadalnak, de Djokovic végül hozta a szerváját, 5:5-nél azonban kettős hibát ütött a szerb breaklabdánál. A következő játékot magabiztosan hozta Nadal, ezzel megnyerte az idei Roland Garrost.

null

🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆@RafaelNadal conquers Novak Djokovic 6-0 6-2 7-5 to remain perfect in Paris finals and earn title 1️⃣3️⃣ at #RolandGarros pic.twitter.com/lzOz5dmoqQ

Nadalnak ez volt karrierje 13. Roland Garros győzelme, összesen 20 Grand Slam-győzelemnél tart, amivel beérte a rekorder Roger Federert.

Roland Garros, férfi döntő:

Novak Djokovic-Rafael Nadal 0:6, 2:6, 5:7

Női párosban:

(Fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
A Juventus egy argentin támadót elenged, de rögtön igazol egy újat