Megszakadt a magyar válogatott veretlenségi szériája, a vereség után a játékosok arról beszéltek, hogy inkább egy felkészülési meccsen jöjjenek a hibák, mint az Eb-n.

Felkészülési meccsen 2–1-re kikapott a magyar válogatott Írországtól, köszönhetően egy a hajrában elkövetett védelmi hibának, ezzel megszakadt Magyarország 14 meccs óta tartó veretlenségi sorozata:

Egy amatőr hiba után oda lett a válogatott veretlenségi sorozata Dublinban

Tizennégy meccses veretlenségi sorozat zárul le a gyengécske írek ellen.

A meccs után a válogatott játékosai nyilatkoztak. Ebből szemezgetünk.

„A technikai hibákat, eladott labdákat ki kell javítani, igaz, a mérkőzés előtt azt beszéltük meg, hogy kicsit bátrabbak is lehetünk az előre passzokkal. Egy jó felkészülési mérkőzést játszottunk, de nem engedhetünk meg magunknak egy ilyen hibát a 92. percben. (...) Inkább most jöjjön egy ilyen pofon, mint az Európa-bajnokságon”

– mondta Nagy Ádám.

„Összességében egy jó meccset játszottunk. A második félidőben csak nekünk volt helyzetünk, de a végén kaptunk egy bosszantó gólt, ami elrontja a meccs összképét, pedig én azt éreztem, hogy uraltuk a meccset. (...) Van még időnk kijavítani a hibákat, kaptunk egy jelzést, hogy mire kell jobban figyelni”

– nyilatkozta a csereként beálló Botka Endre.

„A bekapott gólnál én is helyezkedhettem volna jobban, annak örülök, hogy utána viszonylag hamar egyenlítettünk pontrúgásból. Úgy gondolom, jól működtek a dolgok, még akkor is, ha becsúszott egy-két technikai hiba. Összességében jól működött a labdás és a labda nélküli játékunk is. (...) A végén kapott gólból tanulnunk kell, nem voltunk szervezettek, ezekeket a helyzeteket okosabban kell megoldanunk, de nincs okunk drámára vagy arra, hogy a kardunkba dőljünk”

– mondta a magyar gólszerző, Lang Ádám.

A magyar válogatott az Európa-bajnokság előtt még Izraellel játszik szombaton. Az első Eb-csoportmeccs a svájciak ellen lesz június 15-én.

Marco Rossi értékelése:

Marco Rossi: Senki sem halt bele ebbe az eredménybe

Marco Rossi látta a hibákat, de nem gondolja, hogy túl kellene lihegni.

(Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Nyerd meg kedvenc Eb-csapatod mezét!

Elmarad Conor McGregor visszatérő meccse

Megmondjuk, meddig jut az Eb-n a magyar válogatott, és ki lesz az Európa-bajnok

További cikkeink a témában