Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A szlovákok és a horvátok elleni vereség után Azerbajdzsán ellen a győzelem volt a minimum. Végül csak ezt a minimális elvárást hozták a fiúk.

Rossi annyiban fellégezhetett, hogy Szoboszlai vállalni tudta a játékot, ami borzasztóan fontos volt, mert a középpályánk amúgy is hiányos. Kevés a minőségi játékos. Kovács és Vida kapott még lehetőséget ott, és nem is játszottak rosszul.

MLSZ on Twitter

Szoboszlai ismét a kezdőben. Visszatérőkkel áll fel csapatunk Azerbajdzsán ellen. #magyarok #csakegyutt #HUNAZE @UEFAEURO ⚽️🇭🇺⚽️🇭🇺

Hogy végül csak a minimális eredményt hozták Szalaiék, azért meglepő, mert Marco Rossi csapata kimondottan jól, látványosan és dinamikusan játszott a meccs nagy részében, leginkább az első húsz-harminc percben. Pofás támadások, helyzetek és Sallai indokolatlan lövései.

Az azeriek sokat blokkoltak, az önfeláldozásuk ellenére mégis talált utat a kapuba a magyar válogatott. Korhut mocskosul nagy gólt akasztott.

Aztán szépen átadtuk a kezdeményezést az azerieknek, akik ugyan a kapu előtt gyengék voltak, de kár volt kockáztatni. Főleg mert egy gólt bármelyik csapat találhat. Ahogy talált is az azeri válogatott, mégpedig a 93. percben, de valamiért nem adta meg a játékvezető. Kezezést fújt, de egyáltalán nem volt szabálytalan a vendégek játékosa.

Összesen 22 lövése volt a magyaroknak, abból egy gól jött össze, ez rossz arány, de most elég volt. Kösz, spori.

Ideiglenes a második helyen állunk, de vesztett pontokat tekintve Szlovákia és Wales is jobban áll. Alighanem kihagyjuk a következő Eb-t, de legalább Azerbajdzsán ellen hoztuk a pontokat oda-vissza.

Eb-selejtező, E-csoport

Magyarország–Azerbajdzsán 1–0

(Fotó: MTI)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.