Rendkívül fontos három pontot szerzett a Barcelona, de nem csak ennyit mutatott: remekül futballozott.

Az Atlético ellen már megvillantott némi focit a Barcelona, az Espanyol ellen viszont nem játszott jól. Ezek után sejteni sem lehetett, melyik Barca jelenik meg Valenciában. Az első húsz percben sem derülhetett ez ki, mert elképesztően kapkodó, csapkodó, töredezett meccset játszott a két csapat, nem volt három passz csapattárshoz.

Aztán egyszer csak megindultak sorra a Barcelona-gólok, mégpedig kiváló passzok, hamisítatlan barcás támadások, vagy épp egy óriási löket után. Negyedóra alatt hármat rámolt be Xavi csapata. Pierre-Emerick Aubameyang megrúgta az első gólját a Barcelonában, és nem is akármilyet: Jordi Alba csodás passzán egyet tolt, majd kilőtte a rövid felsőt.

Néhány perc múlva szintén Jordi Alba indította az akciót, tanári labdát adott Dembélének, aki egyből középre passzolt, Frenkie de Jong pedig betuszkolta.

Aztán jött még egy Aubameyang-gól, az is egy szép támadás végén. Gavi mozgott be üresbe, majd tette a gaboni lábára.

A Valencia Soler révén szépített, de a Barcelona nem engedte fel a padlóról a hazaiakat, a meccs legnagyobb góljával lezárta a meccset Pedri.

A Barcelona mutat életjeleket, az Atleti elleni sima siker után egy rakás helyzetet alakított ki a Napoli ellen az El-ben, most Valenciában pedig be is rúgta. Nagy előrelépés a katalánoknál, hogy lettek támadók, egészen máshogy mutat így a játékuk. A negyedik helyen áll a Barca, de egy meccsel kevesebbet játszott, mint a mögötte állók.

(Fotó: Quality Sport Images/Getty Images)

És ezt olvastad már?
A különbséget érezni fogod – nem csak hallani
További cikkeink a témában