Szédületes, hogy már túl is vagyunk a csoportkörön, 48 meccs lepergett Oroszországban, tizenhat csapat maradt. Ilyenkor alap, hogy megvizsgáljuk, mi történt a nyolc darab négyesben. A legérdekesebb meccseket már mutattuk, most jönnek a legjobb játékosok.

Objektív és szubjektív szempontokat is figyelembe vettünk, statisztikák és csapatmunka is közrejátszott. Nem is húzzuk, itt a csapatunk:

Schmeichel

Godín – Thiago Silva – Granqvist

Kanté – Herrera

Hazard – Modric – Coutinho

Kane – C. Ronaldo

Cserék: Cso Hjun Vu, Mina, Quintero, Ndidi, Isco, Golovin, Lukaku

Kasper Schmeichel – ugyan Uruguay nem kapott gólt, ám ott inkább a védelem remekelt, Muslerának csak hét védése volt. Schmeichel úgy védett több mint 93%-kal, hogy 14 védést mutatott be.

Diego Godín – na ő volt Uruguay vezére, kapott gól nélkül lehozni három meccset még akkor is csúcs, ha az ilyen gyenge csoportban sikerült. Az Atlético bekkje hatalmas harcos, az első meccsen nemcsak a védelem vezére volt, hanem a legveszélyesebb támadó is.

Thiago Silva – a brazilok egyetlen gólt kaptak, Thiago Silva végig magabiztos és pontos volt, a szerbek ellen meg még gólt is fejelt.

Andreas Granqvist – a svéd óriás csapatkapitányként vezette a válogatott a csoport élére, hátul az egyik legjobb blokkoló volt, és eközben, nem mellesleg két tizenegyest is értékesített.

N'Golo Kanté – a csoportgyőztes franciák legjobbja volt, ő minden meccsen odatette magát, mindenhol ott volt, és számtalan támadást akasztott meg.

Héctor Herrera – nála csak Ndidi szerelt többször három meccsen, viszont Mexikó továbbjutott. Herrera az, aki alig látszik, de nélkülözhetetlen.

Eden Hazard – két meccsen két gól és egy gólpassz, látszik, hogy most igazán átérzi, hogy neki Belgium élére kell állni. Az is tény, hogy két gyenge csapat ellen villogott, szóval az igazi vb most jön neki.

Luka Modric – ő mindhárom meccsen játszott, rúgott két fontos gólt, és irányítja az eddig hibátlan horvát válogatottat. Ha így halad(nak), MVP lehet.

Philippe Coutinho – aki ebben Modric legnagyobb vetélytársa, az a Barcelona irányítója. Brazília meggyőző, ő meg a legjobb brazil. Rúgott egy pazar (a vb talán legszebb) és egy rendkívül fontos gólt, majd adott egy forintos labdát Paulinhónak, miközben 90% fölött passzol támadóként. Talán ő a legjobb eddig.

Harry Kane – vezeti a góllövőlistát. Ennyi is elég lenne, de azért emeljük ki, hogy Tunézia ellen ő nyerte meg a meccset Angliának, két akciógólt szerzett. Emiatt előzte meg Lukakut, akinek négy akciógólja van. A Panama elleni gálán tizenegyesekből meg rálőtt labdából lett három gólja, attól nem ájultunk el.

Cristiano Ronaldo – ő a spanyolok elleni mesterhármas miatt van itt, meg azért, mert a négy gólja négy pontot ért Portugáliának. Nélküle már otthon lenne a válogatott. Irán ellen viszont sokat rontott az összképen: kihagyott tizenegyes, könyöklés, szándékos kezezés.

És ezt olvastad már?
Ibrahimovic pezsgővel és szivarral ünnepelte a Milan bajnoki címét