Közel teljesen biztos, hogy Kylian Mbappét elveszíti a Paris Saint-Germain, és ha ez bekövetkezik, akkor elképzelhetetlen, hogy ne igazoljon valakit a francia helyére a PSG. Hoztunk négy opciót, akivel – ha nem is teljes mértékben, de – pótolhatja legnagyobb sztárját a francia bajnok.

Kylian Mbappé bejelentette, hogy nyáron távozik a Paris Saint-Germaintől, később pedig a Marca már arról írt, hogy a francia aláírta a szerződését a Real Madriddal.

Kylian Mbappé aláírt a Real Madridhoz

A legnagyobb madridi sportújság, a Marca arról ír, hogy a francia szerződést kötött a Real Madriddal.

Mbappé tehát minden bizonnyal távozik, ami a PSG számára nagy érvágás, hiszen a klub elveszíti története legeredményesebb játékosát, a francia futball arcát és a világ egyik legjobb futballistáját. Ha a francia távozik, akkor szinte elképzelhetetlen, hogy ne érkezzen valaki a helyére. A Goal összeszedett egy 11 játékosból álló listát, azokról a játékosokról, akik nyáron a PSG-hez igazolhatnak, mi ezek közül választottuk ki azt a négy játékost, aki leginkább pótolhatná Mbappét.

Rafael Leao

Mbappé jelenleg a világ három legjobb játékosának egyike, így azt nem lehet mondani, hogy a PSG egy az egyben tudná pótolni. Akinek a játéka és a személyisége talán a legközelebb áll a franciáéhoz, az Rafael Leao.

A Milan támadója kiválóan cselez, gyors, fizikálisan is kiemelkedő és jól is passzol, gólszerzésben azonban jóval elmarad Mbappétől. A stílusa illene Luis Enrique rendszerébe, és még mindig csak 24 éves, vagyis bőven van esély arra, hogy még a mostaninál is jobb játékos lesz.

Megszerezni azonban nem lesz egyszerű a portugált a PSG-nek. 2028-ig van szerződése a Milannal, és annak ellenére maradt Olaszországban, hogy állítólag több angol sztárklub is leigazolta volna. Nehezen elképzelhető, hogy a Milan 120 millió euró alatt eladná, de ha van olyan klub, amelyik tud ennyit fizetni egy játékosért, akkor az a PSG.

Victor Osimhen

A Serie A előző szezonjának gólkirálya stílusban viszonylag távol áll Mbappétől, a nigériai középcsatár, nem a szélen érzi jól magát. Jó esély van arra, hogy a szezon végén távozik az idén bukdácsoló Napolitól, ajánlata bőven lesz, a hírek szerint a Chelsea és az Arsenal is leigazolná, a The Athletic szerint pedig a PSG is képben van Osimhen leigazolását illetően.

Ha az Mbappé távozásával kieső gólok pótlása lesz a PSG első számú célja, akkor Osimhen lehet a párizsiak embere, még úgyis, hogy az előző nyáron érkezett Kolo Muani és Goncalo Ramos is, ők azonban eddig nem feltétlen hozták a remélt szintet.

Marcus Rashford

A Manchester United támadóját néhány évvel ezelőtt már szóba hozták a PSG-vel. Rashfordnak nincs jó szezonja, de még mindig csak 26 éves és már óriási tapasztalata van. Luis Enrique gyors, kontrafocit preferáló stílusába tökéletesen illene, és talán a karrierjének is jót tenne a környezetváltás.

Az már más kérdés, hogy a Man. United elengedné-e? Az előző szezonban hosszabbított szerződést, és a gyengébb szezonja ellenére is még mindig a klub legértékesebb játékosa.

Hvicsa Kvarachelia

Még egy Napoli-futballista. A grúz tavaly vált ismertté, a bajnok Napoli egyik legjobbja volt, már a tavalyi idény alatt szóba hozták a Real Madriddal, végül azonban maradt Dél-Olaszországban. Ha a PSG úgy dönt, hogy balszélsőt akar venni, akkor Kvaracheliánál nem sok jobb elérhető van a piacon. Persze az esetében fontos tényező lesz Osimhen helyzete is, arra van esély, hogy a Nápoly eladja két sztárja közül az egyiket, arra már kevesebb, hogy mindkettőt, arra meg még kevesebb, hogy mindkettő ugyanabban a klubban köt ki.

Ez is érdekelhet:

A Napoli két nappal a Barcelona elleni BL-meccs előtt cserélt ismét edzőt

A szezonban már a második edzőjét rúgta ki az olasz bajnok.

A Man. City megszerezte a La Liga meglepetéscsapatának egyik legjobbját

A 19 éves szélső a következő szezontól a Manchester City futballistája lesz.

(Fotó: Getty Images; A cikk részben a Goal írása alapján készült.)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Bajba került a sznúkeres miután azt mondta, büdös a vb helyszíne

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés