Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Kisorsolták a 2022-es labdarúgó-világbajnokság európai selejtezőcsoportjait. A magyar válogatottnak nagyon nem lesz egyszerű dolga.

Magyarország a harmadik kalapban kapott helyet, vagyis papíron két magasabban rangsorolt válogatottat kaphatott Marco Rossi csapata. Az 55 európai válogatottat tíz csoportba sorsolták (öt darab öt- és öt darab hatfős csoportba), a világbajnokságra a csoportgyőztesek automatikusan kijutnak. Mellettük a pótselejtezőn keresztül még három válogatott kvalifikálja magát a vb-re. A pótselejtezőn a 10 csoportmásodik mellett még a Nemzetek Ligája-rangsor alapján két válogatott fog részt venni. A pótselejtezőket három ágon fogják lebonyolítani, négy-négy csapat részvételével, elődöntő-döntő rendszerben.

Az már a sorsolás előtt egyértelmű volt, hogy valószínűleg nehéz csoportba kerül a magyar csapat, ez végül bekövetkezett. Anglia és Lengyelország komoly kihívás lesz, egyértelműen a két esélyesről van szó, de az albánokat sem lehet félvállról venni, ahogy (korábbi tapasztalatok alapján) Andorrát sem.

A 2022-es világbajnokságnak Katar lesz a helyszíne, a tornát november 21. és december 18. között rendezik meg.

A vb-selejtező európai csoportjai:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.