Csak akkor vehetsz, ha eladsz, szól a szabály a La Ligában, így megállt az élet a nagyoknál.

A Real Madrid, az Atlético Madrid és a Barcelona még nem igazolt senkit, ami vélhetően példátlan.

Fabrizio Romano olasz transzferguru újságíró arra tapint rá, hogy a La Liga szigorú szabályozása, miszerint »el kell adnod ahhoz, hogy vásárolni tudj« teljesen megkötötte a csapatok kezét.

null

If Real Madrid, Atlético Madrid and Barça are not signing any top player on this summer is because of La Liga rules. 'You've to sell players then you can buy again'. That's why Memphis Depay deal is ready to be completed, but stalling waiting for players to be sold by #FCB.

Annyiban persze lehet vitatkozni Romanóval, hogy a Real Madrid nem is töri magát, hogy igazoljon, ők azért készen vannak, jók a fiatalok-idősek aránya, és egyébként is minőségben feltöltötték a keretüket. Ők tulajdonképpen nem is nagyon akarnak igazolni.

A Barcelona viszont komoly anyagi válságban van, így egyébként se tudnák szórni a pénzt. Jelenleg ott tart a Barcelona, hogy próbálja kisöpörni a botrányosan sokat kereső idősebb játékosokat, és akkor jöhetnek az új arcok. Eddig egy Artur–Pjanic cserét tudnak felmutatni, szóval még nem költöttek egy fillért sem. Depay lenne az első, akit megvásárolnának, de előbb el kéne küldeni például Suárezt.

Az Atletinél szintén odavágott a bevételkiesés, Simeone egyedül Diego Costát szeretné valahogy lecserélni egy fiatalabb, hatékonyabb, kezelhetőbb csatárra.

(Fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
A Barcelona ingyen szerződtetné a Dortmund német válogatott tinédzserét