Az első félidőben nem volt benne a fordítás, aztán a szünet után becserélték Kevin De Bruynét.

Úgy indult a dán–belga meccs, hogy világranglista első helyezett válogatottja már a második percben hátrányba került Poulsen 99. másodpercben szerzett találatával* (1–0):

* Ennél csak egy gyorsabb gól született az Eb-k történetében: a 2004-ben az orosz Dmitrij Kiricsenko 65 másodperc elteltével vette be a  görög kapuját.

A belgákat meg is zavarta a gyorsan bekapott gól, pontosabban a dánok elszántsága, az első félidőben nem is nagyon volt közük a labdához, bár a hajrára láthatóan magasabb fokozatba kapcsoltak.

Apropó első félidő:

Aztán a második játékrészben aztán hamar megmutatta magát a belga válogatott, a 71. percre már meg is fordították a meccset. Ebben pedig hatalmas szerepe volt a szünet után egyből pályára lépő De Bruynének, aki előbb (Thorgan) Hazard-nak adott gólpasszt egy szenzációs támadás végén az 54. percben (1–1),...

...majd egy újabb pazar összjáték végén ő maga is betalált 17 méterről alig negyedórával később (1–2) – gólja után a belga tábor elé ment, és visszafogott ünneplésével üzent, hogy fejében élénken él az Eriksennel történtek:

A dánok persze nem adták meg magukat, többször is csak centiken múlt az egyenlítés, de a gól nem jött össze nekik. Leszögezhetjük, a dán csapat az utolsó pillanatig hajtott és egy nagyon szimpatikus gárda képet festett magáról.

Európa-bajnokság, B-csoport

Dánia–Belgium 1–2 (1–0)

Győzelmével Belgiumnak 6 pontja van, Oroszországnak és Finnországnak 3-3, Dánia pedig 0 pontjával csoportutolsó.

Ez is az Eb-n történt:

(Fotó: Getty Images)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.