Rio Ferdinand nem finomkodott, amikor Jorginhót kellett kritizálnia.

A Manchester United és az angol válogatott korábbi védője jelenleg szakértőként dolgozik. Ott volt a BT Sport stúdiójában tegnap is, miután az Arsenal magabiztosan, 2–0-ra verte a Chelsea-t.

A kékek gyenge játékát az irányító Jorginho eltűnésével magyarázata. Szerinte Jorginhónak hiába van kábé 2000 passza a szezonban, még egy gólpasszt sem adott. Majd azzal folytatta, hogy a nagycsapatok ellen védekezésben is gondjai vannak, nem tud annyit futni, mint amennyi szükséges lenne.

Football on BT Sport on Twitter

❌ No assists ❌ Can't run ❌ Not a great defender @rioferdy5 doesn't hold back when talking about Chelsea's Jorginho... https://t.co/VSNwMgAIAa


Jorginhónak amúgy 69 jó passza volt az Arsenal ellen, 85 százalékos pontossággal osztogatott. Kulcspassza azonban egy sem volt, ahogy keresztlabdája sem. A párharcai felét elveszítette, a labdát kétszer eladta. A legtöbb kritikát pedig azért kapja, mert keveset játszik előre, szinte mindig a legbiztosabb megoldást választja.

A brazil származású, de az olasz válogatottban szereplő Jorginhót nyáron Maurizio Sarri kérésére igazolta a Chelsea, 57 millió eurót fizettek a londoniak a Napolinak. Minden sorozatot figyelembe véve 26 meccsen szerepelt idén, egy gólpassza és nulla gólja van eddig a Chelsea-ben.

És ezt olvastad már?
Kinek és mire jó egy motorcsónak Magyarországon, pláne ha ilyen erős?
További cikkeink a témában