Németország borzasztóan mélyről jött vissza, de legyőzte Svédországot.

Az F-csoport első körében a címvédő Németország óriási szenzációra kikapott Mexikótól, a csoport másik meccsén Svédország verte Dél-Koreát. Ma délután pedig Mexikó legyőzte a Dél-Koreát, vagyis két meccs után hat ponttal állt.

Joachim Löw négy helyen változtatott az első meccshez képest, többek között kikerült a kezdőcsapatból Özil és Khedira, bekerült: Reus, Rüdiger, Rudy és Hector.

A világbajnok úgy kezdte a meccset, mintha az élete múlna rajta, és nem 90 perc lenne hátra, hanem öt. Az első negyedórában teljesen beszorult a svéd csapat, konkrétan alig volt jó passza. Viszont már az elejétől látszott, hogy a masszív védekezésből veszélyes kontrákat vezethet, főleg, hogy a németeknél Boateng az egész félidőben szinte középpályást játszott.

A németeknek volt az első helyzetük, majd Berg került ziccerbe, minimum tizenegyesgyanús szituáció volt, végül nem fújta be a játékvezető, sőt, meg sem nézte. A németek közben mentek előre, nyomtak, de igazán nagy ziccerük nem volt. Svédország pedig a hibára várt, ami a 32. percben jött, Kroos adta el rossz helyen a labdát, két svéd passzal később Toivonen került helyzetbe, akinek a lövése megpattant, de így volt tökéletes, 0–1:

A gól láthatóan kicsit megrogyasztotta Németországot, de azért továbbra is nyomott, az első félidőben azonban nem tudott kiegyenlíteni. Svédországnak a legvégén volt még egy helyzete, Neuer védett nagyot.

  • Számokban az első félidő:

Squawka Football on Twitter

GER 0-1 #SWE HT: Shots: 7-4 Pass accuracy: 90%-75% Chances created: 5-5 Possession: 75%-25% @Smarkets is showing a market that has heavily dropped Germany's chances - https://t.co/uf5SfLJmOz

A második félidő rögtön góllal indult, Reus egyenlített, 1–1:

A gól után sem változott a játék képe, Németország mindent egy lapra feltéve támadott, Svédország pedig az ikszet védte. Aztán még rosszabb helyzetbe került Löw csapata, Boateng megkapta jogosan a második sárgáját, emberelőnybe került az utolsó 10-12 percre Svédország. Ennek ellenére Reusék támadtak, három perccel a vége előtt Mario Gomeznek volt nagy helyzete, Olsen védett bravúrral. Néhány perccel később a csereként beállt Brandt lehetett volna hős, de csak kapufáig jutott.

A hős végül Kroos lett, az utolsó percben egy szabadrúgás után gyönyörű gólt lőtt, 2–1:

Ami azt jelenti, hogy két forduló után Mexikó vezeti a csoportot hat ponttal. Németország és Svédország három-három pontos, míg Dél-Korea nem szerzett pontot. Az utolsó körben a németet Dél-Koreával, Svédország Mexikóval játszik, azonos pontszám esetén elsőként a gólkülönbség rangsorol, ezután a több szerzett gól, majd az egymás elleni eredmény(ek).

F-csoport, 2. forduló

Németország–Svédország 2–1 (0–1)

(Fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Meglepődsz, melyik játékosnak van a második legtöbb fejesgólja a 21. században