Marco Rossi kihirdette a keretét a Németország elleni idegenbeli és az Olaszország elleni hazai Nemzetek Ligája-visszavágóra.

Sérülés miatt hiányzik Nagy Zsolt és Sallai Roland is, a helyükre fiatalok, újoncok érkeztek. A 19 éves Kerkez Milos legutóbb a kispadon kapott helyet, Nagy hiányában most akár kezdő is lehet az AZ Alkmaar balbekkje. A 23 éves Mocsi Attila viszont abszolút újonc. Ott van ismét a csapatban a 17 éves Vancsa Zalán és a 20 éves Baráth Péter is.

Marco Rossi nem örül a két kulcsember kiesésének:

„Sajnos már van gyakorlatunk a nehéz helyzetek megoldásában, nem először kell kényszerűségben kulcsjátékosokat pótolnunk. Sallai Roland és Nagy Zsolt helyettesítése nehéz feladat lesz, de a korábbi esetekhez hasonlóan most is mindent el fogunk követni annak érdekében, hogy ez a lehető legjobban sikerüljön. Maximálisan bízom minden játékosomban, hiszen egyikük sem véletlenül tagja a keretnek.

Ezúttal is vannak újoncaink, Kerkez Milos legutóbb csak a padon kapott helyet, de ezúttal akár be is mutatkozhat, Mocsi Attila pedig kerettagként is újonc. Folyamatosan akarjuk meghívni a kerettagságot kiérdemlő fiatalokat, hogy szokják a komoly nemzetközi mérkőzések színvonalát és bizonyíthassanak.

Ismerjük az ellenfeleink szintjét, erősségeit. Azt hiszem, Németország a legnehezebb csapat, akivel szembe kerülhettünk. Hat-hét játékosuk alapember a Bayern Münchenben, azt pedig mindenki láthatja, hogy a bajor csapat mire képes. A német és az olasz válogatott ellen is nagyon nehéz lesz, de ezúttal is mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy a lehető legjobban megnehezítsük a dolgukat, és a szurkolóink ismét büszkék lehessenek ránk – tette hozzá a szövetségi kapitány.”

A szövetségi kapitány ezúttal 25 játékost hívott meg a keretbe, akiknek szeptember 23-án Lipcsében Németország ellen, szeptember 26-án pedig a Puskás Arénában Olaszország ellen kell majd helytállniuk.

(MLSZ; fotó: ANP via Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Egy 51 éves holland a Fradi új vezetőedzője

Öt válogatott, amely meglepetést okozhat az Eb-n

A WhoScored szerint Magyarország az utolsó helyen végez az Eb-csoportjában

További cikkeink a témában