Mondjuk olyan nagy izgalmakat nem tartogatott a mai döntés, mindössze a német és a török szövetség jelezte, hogy megrendezné az Eb-t.

Két év múlva a fél kontinens rendezi meg az Eb-t, egy amolyan összeurópai Európa-bajnokság lesz, 12 városban játszanak majd a legjobbak, köztük Budapest is. Viszont hat év múlva szerencsére ismét egy normális, hagyományos Európa-bajnokságot rendeznek. Most már azt is tudjuk, hogy

2024-ben Németország ad otthon a kontinenstornának.

A németek 1988-ban rendeztek Európa-bajnokságot, utána egy világbajnokság, a 2006-os volt náluk. A 2024-es tornát június közepe és július közepe között rendezik majd, 24 válogatott részvételével. A döntőt vélhetően július 14-én a berlini Olimpiai stadionban játsszák majd.

A pályázati anyagban tíz várost említettek, mint helyszínt: Berlin mellett München, Stuttgart, Dortmund, Gelsenkirchen, Hamburg, Köln, Düsseldorf, Lipcse és Frankfurt.

Így már az is biztos, hogy rendezőként Németország biztosan szerepel majd a tornán, vagyis az Eb-selejtezőkön és a Nemzetek-ligája-meccseken a fennmaradó 23 helyért harcolnak majd a többiek.

(Fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
A különbséget érezni fogod – nem csak hallani
További cikkeink a témában