Elég komoly bullying zajlik a PSG-nél, a brazil mag előbb Cavanit, most a fiatal franciát csinálja ki.

Kiszivárgott, hogy Kylian Mbappé és Neymar alig beszél egymással, a két remek támadó kapcsolata annyira elmérgesedett, hogy csak akkor állnak szóba egymással, amikor nagyon muszáj – írja az El País alapján az Index. Ez duplán izgalmas, mert a brazil Cavanival se nagyon beszél, ott is a falkavezérség volt a motiváció, Neymar rögtön mindent akart.

A lap úgy tudja, természetesen leginkább Neymar a felelős a helyzetért és nem a 19 éves francia. Neymar a honfitársával és országos cimborájával, Dani Alvessel közösen folyamatosan szekálja Mbappét:

hol azzal, hogy úgy néz ki mint Donatello a Tini Nindzsa Teknőcökből, hol pedig azzal, hogy egyszerűen csak nagyon gyors, de focizni nem tud.

Dani Alves, aki egyébként sérülés miatt nincs kint a vb-n, a torna alatt is kóstolgatta Mbappét, ezt posztolta az Argentína elleni két gólja után. Nincs ott, hogy gratulált volna.

Persze a legtöbb öltözőben megy a szívatás, de amikor ez már bullyingba, vagyis megfélemlítésbe, terrorizálásba megy át, az közel sem vicces. Hogy itt erről van-e már szó, nem tudni, csak annyit, hogy Mbappé többször is jelezte már, hogy nem szeretné, ha gúnyolnák a kinézete miatt, és azt is nehezen viseli, hogy zöldfülűként kezelik, az ilyesmit pedig egy csapaton belül azért illik tiszteletben tartani.

Egy februári, Toulouse elleni meccsen csúcsosodott ki a probléma, amikor a hierarchia csúcsára törő Neymar állítólag szándékosan nem passzolt Mbappénak. A francia ezt számon is kérte, amin aztán úgy összekaptak, hogy a csapattársaiknak kellett szétválasztani őket, azóta pedig nem is nagyon szóltak egymáshoz.

Az viszont nem segíti a két ritka szimpatikus brazil helyzetét, hogy a vb-ről Brazília már távozott, a kis Mbappé viszont döntőt játszik, sőt lehet, hogy világbajnokként tér vissza a PSG-be. Mi több, három gólt rúgott már, tizenegyest harcolt ki, a franciák egyik legjobbja. A nála hét évvel idősebb Neymarnak eddig nem sok babér termett a vb-ken.

Mondjuk a probléma könnyen megoldódhat, mert Neymar lehet, hogy hamarosan a Real Madrid játékosa lesz. Vagy Mbappé.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Miattuk lesz érdemes nézni a foci-Eb-t. Sőt, kötelező!

Borzasztó szoros végeredményt hozott az évezred legfontosabb bokszmeccse

Sérülés miatt lemarad az Eb-ről a La Liga egyik legjobbja

További cikkeink a témában