Francis Ngannou úgy védte meg a világbajnoki címét, ahogy senki sem gondolta, a földharcot erőltetve, pontozással.

Komoly várakozás előzte meg a UFC 270-es gálájának főmeccsét. Egyrészt ez volt a világ legnagyobb MMA-szervezetének idei első számozott gálája, másrészt a királysúlycsoport, a nehézsúly világbajnoki címe volt a tét.

A vitathatatlan bajnok, az egyedülálló ütőerejéről híres Francis Ngannou – a UFC-ben eddig 11 alkalommal nyert, mind a 11 alkalommal idő előtt, tízszer kiütéssel – az ideiglenes bajnok Ciryl Gane-nal meccselt. A francia Gane veretlenül, ideiglenes bajnokként várta a világbajnoki meccset, pályafutása mind a tíz bunyóját megnyerte korábban.

A párosításnak külön sztorija volt, Ngannou és Gane rövid ideig edzőpartnerek voltak, és Gane-nak még most is az a Fernand Lopez az edzője, aki Ngannout is felfedezte, de később megromlott a kapcsolatuk. Előzetesen a szakértők szerint a legnagyobb kérdés az volt, hogy a kiemelkedő ütőerejéről híres Ngannou fizikai fölénye fog érvényesülni, vagy a sokkal technikásabb Gane képes lesz a nyers erőt képzettséggel kompenzálni. Abban viszont mindenki egyetértett, hogy állóharcban dől el a meccs.

A bunyó aztán úgy alakult, ahogy talán senki sem gondolta. Az első két menetben bejött Gane sokmozgásos, technikai bunyója, Ngannou csak vadászta ellenfelét. A harmadik menetben aztán tőle teljesen szokatlan módon úgy döntött, hogy földre viszi a franciát. Ez a taktika pedig végül meghozta számára karrierje első címvédését, a harmadik után a negyedik és az utolsó menetben is földharcban dominálta Gane-t.

Így végül a két állóbunyós meccse egy földharccá változott, nem volt eseménydús meccs és a színvonal sem volt kiemelkedő, de Ngannou meglepő taktikája egyhangú pontozásos győzelmet ért.

A kameruninak ez volt pályafutása 17. győzelme, az első, amelyet pontozással nyert meg, Ciryl Gane karrierje során először kapott ki.

Ngannou nem mindennapi sztorija:

(Fotó: MMA Junkie)

És ezt olvastad már?
Hihetetlen fordítással lett bajnok a Manchester City
Nem könnyű elkezdeni a futást, de most Nyári Dia is segít benne