A kis francia lebuktathatatlan, megfoghatatlan. Amellett, hogy a világ egyik legjobb védekező középpályása, egy makulátlan, tisztességes ember is.

A labdarúgás titkos szerződéseit, levelezéseit, paktumokat és minden szőnyeg alá söpört mocskot a felszínre hozó Football Leaks Ronaldo elmaradt adózásáról vagy épp a FIFA elnökének a sumákságairól is szivárogtatott már, most pedig megtudtuk, mit tett N'Golo Kanté.

Amit eddig is: semmi rosszat.

Az FL mellett a francia oknyomozó Mediapart is arról számolt be, hogy amikor a Chelsea 2016-ban szerződtette Kantét a Leicester Citytől, felajánlották neki, hogy a fizetése egy részét offshore számlára utalják, így kevesebbet kell adóznia.

A Nagy-Britanniához tartozó, de önálló jogrendszerrel rendelkező Jersey-ben nyitottak egy számlát Kanténak, oda menekítették volna ki a pénze egy részét, konkrétan az 5 millió eurós éves fizetésének a 20%-t, ahogy ezt nyilván a többi játékossal is teszik, azonban a francia világbajnok hallani sem akart erről, rendes fizetést és rendes adózást akart.

„N’Golo teljesen rugalmatlan, mindent a normális úton szeretne. Sokat olvasott a játékosok adózása miatt indított vizsgálatokról, és attól tart, hogy őt is kérdőre vonhatják. A legapróbb rizikót sem vállalja”

– írta Kanté képviselője a Chelsea vezetőinek, és amit a Mediapart hozott nyilvánosságra.

Nem vagyunk meglepve, Kanté a világfutball legszerényebb és legszimpatikusabb arca, aki a felszín alatt is rendes, becsületes.

Ez is Kanté:

És ezt olvastad már?
Haaland jó arc volt, beállt labdázgatni a marbellai strandolókhoz
Egyetlen stílusos teraszról sem hiányozhat ez a kiegészítő