Novak Djokovic bejutott a US Open döntőjébe, egyetlen győzelemre a naptári Grand Slamtől és karrierje 21. Grand Slam-győzelmétől.

A szerb világelső Alexander Zverevet verte öt játszmában a US Open elődöntőjében, ezzel visszavágott az olimpiai elődöntőért, ahol a német teniszező jutott tovább, ezzel elvette a lehetőséget Djokovictól, hogy olimpiai aranyérmet nyerjen.

A 3 óra 38 perces meccsen Djokovic rögtön szetthátrányba került, de fordítani tudott, 2:1-es előnynél azonban egy szoros játszmában Zverev egyenlített. A döntőjátszma már nem volt különösebben szoros, 6:2-re behúzta Djokovic.

A szerb a US Open döntőjében Medvegyevvel játszik vasárnap, az orosz két éve Rafael Nadal ellen döntőzött, akkor öt játszmában kikapott. Djokovic számára óriási tétje lesz a finálénak, hiszen ha nyer, akkor 2021 mind a négy Grand Slam tornáját megnyeri, vagyis megcsinálja a naptári Grand Slamet, korábban erre csak a legendás ausztrál teniszező, Rod Laver volt képes. Összességében meg a 21. Grand Slam győzelme lehet, vagyis megelőzné az örökranglistán Roger Federert és Rafael Nadalt is, és ő lenne a legtöbb Grand Slam-győzelemmel rendelkező férfi a tenisztörténelemben.

Összefoglaló:

US Open, elődöntő:

Djokovic–A. Zverev 4:6, 6:2, 6:4, 4:6, 6:2

(Fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Nehéz eldönteni, hogy ez egy hatalmas gól, vagy inkább kapushiba