Habib Nurmagomedov az MMA-ban páratlan módon veretlenül vonult vissza másfél évvel ezelőtt. A dagesztáni bunyósnak azonban van egy veresége, mindössze 17 éves volt, amikor kikapott egy szambómeccsen.

Habib Nurmagomedov az MMA-történelem egyik legkiemelkedőbb versenyzője. Karrierjét 29–0-ás mérleggel zárta, a UFC-ben világbajnoki címet szerzett, többek között legyőzte Conor McGregort, Justin Gaethje-t és Dustin Poiriert is. Profi pályafutása alatt egyetlen menetet veszített el, minden meccsét fölényesen nyerte.

Nurmagomedovról rengeteg videó van a neten, a leghíresebb, amelyen gyerekként egy medvével birkózik, de van olyan is, ahol az árral szemben úszik a folyóban az edzése alatt. Nem breaking, de talán sokan nem tudják, hogy Nurmagomedov egész karrierjét tekintve nem veretlen. Az MMA előtt szambózott, ami egy orosz eredetű birkózás, és ebben a sportágban egyszer legyőzték. Mindössze 17 éves volt, amikor kikapott honfitársától, Magomed Ibragimovtól. A pontozásos vereség után a fiatal Nurmagomedov elsírta magát, ellenfelének kellett megvigasztalnia. Erről mutatunk most egy videót.

Ibragimov később egyébként komoly birkózókarriert futott be, a 2016-os olimpián üzbég színekben olimpiai bronzérmet nyert.

(Fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
A Manchester City szerezte meg az egyik legtehetségesebb argentin csatárt