Ez egy kimondottan bölcs húzás, és jó irány lenne mindenki számára.

Nevezetesen, hogy a külföldön egy halom tapasztalatot magára szedő labdarúgókat itthon csatasorba kell állítani, és a tudását felhasználni. Gera Zoltán és Hajnal Tamás ilyen focisták, ők nyugaton karriert építettek, megbecsült játékosok voltak, ráadásul futballintelligenciájuk kiemelkedő. A Fradi először focizni hívta haza őket, majd befogta őket a szakmai stábba is.

Gera az edző mellett segédkezik, Hajnal Tamás meg most a vezetésben kap szerepet szakmai vonalon. Az egykori középpályás megszerezte az A-licences edzői képesítést, most pedig külföldön is folytat tanulmányokat. Tudását és tapasztalatait mostantól egy új pozícióban kamatoztathatja.

„A feladatom, hogy eredményes játékospolitikát tudjunk kialakítani közösen a csapaton belül. Nehéz elsőre leírni a feladatkört, hiszen temérdek összetevője lesz, de a lényeg, hogy a különböző szakmai csoportok munkáját segítsem. Ezt közösen, csapatmunkaként kell megtennünk, így léphetünk előre, és érhetjük el céljainkat.”

Elmondta, hogy a Ferencvárosnak jól felkészült scoutjai vannak, Vladan Csukics is közéjük tartozik, aki leginkább egy bizonyos piac feltérképezésével foglalkozik. De fontos szempont, hogy minél több piaccal megtegyék ugyanezt. Ezáltal az ő jövőbeli útjait célirányosan meg tudják tervezni, hogy konkrét játékosok miatt utazzon külföldre.

A legfontosabb célpont, hogy a klubnak jó játékosokat találjunk, ennek a megszervezése összetett feladat.

Ennek a munkának az elvégzése nagyrészt rám hárul, de én csapatban gondolkozom. Az a lényeg, hogy együtt hozzunk meg egy jó döntést, hogy a csapat értékét gazdaságilag, és szakmailag is növelni tudjuk.

Petrjak szerint kemény és kiegyensúlyozott az NB I, és sok a néző

Vagy Ukrajnában lehet nagyobb lézengés a meccseken, vagy Ivan Petrjak próbál kegyesen hazudni otthon.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A kutya az ember legjobb barátja, de miért és mióta? És miért ne lehetne a tiéd is?

Kíméletlen: Haaland öt gólt vert az FA-kupában

Mbappé Emmanuel Macronnal és Nasszer al-Kelaifival találkozott

További cikkeink a témában