Vagy Ukrajnában lehet nagyobb lézengés a meccseken, vagy Ivan Petrjak próbál kegyesen hazudni otthon.

A Fradi ukrán szélsője ugyanis interjút adott egy ukrán lapnak, amelyben érdekes, számunkra új dolgokat fedezett fel az NB I-gyel kapcsolatban. De persze nekünk nem baj, ha jó a bajnokság píárja.

Kezdjük az interjú legerősebb részével, végül ezzel üzent haza, milyen is itt az élet. És nekünk is üzent, mert eddig egy csomó mindent nem vettünk észre:

A magyar bajnokság nagyon rendben van. Még ha ezt Ukrajnában nem is hiszik el sokan. Nekem is voltak fenntartásaim, de két magyarországi hónap teljesen megváltoztatta a véleményem.

Itt kemény a foci, sok meccs van, ahol nem lehet előre tudni a győztest és sok a néző.

Na most a sok néző kijelentést igazán kifejthette volna, elvégre a Fradi nem csak hazai pályán játszott eddig. Bár az is kétségtelen, hogy egy kicsit burokban él a Ferencvárosnál, mert amikor a zöld-fehérek idegenbe mennek, ott megjelennek a nézők is.

Petrjak mesélt arról is, hogy jelenleg mindennel meg van elégedve, megkapja a játékperceket, és segíteni is tudja a csapatot a céljaik eléréséhez. Az El-kiesés után a bajnoki címet és a kupát akarják megnyerni, most még nagyobb vággyal hajtanak.

Rebrov sok jó tanáccsal lát el minket, még a meccsek alatt is. Szerencsére a kedvenc pozíciómban, a bal szélen játszom. Korábban előfordult, hogy nem csak a baloldalon, hanem a jobbon és védekező középpályásként is játszottam. Most Rebrovnál a taktikai szerkezetre nagyon figyelünk, hogy kompaktak legyünk.

„Az biztos, hogy a Fradiban és az ukrán válogatottban is kiemelten fontos a megbízható védekezés.”

Petrjak egyébként egyelőre nem számít az ukrán válogatott meghívóra, de ha így folytatja, még meg is érkezhet: 8 meccsen 4 gólja és 4 gólpassza van.

Ivan egyébként már nem először áradozik a magyar fociról:

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A Fradi lilára verte az Újpestet

A Liverpool egy 120 perces dráma legvégén nyerte meg a Ligakupát

Gazdag a 93. percben mentett pontot csapatának

További cikkeink a témában