Már nem simán csak fogadással vádolják Zaniolót, szóval szabadságvesztés is lehet az ügy vége.

Nicolò Fagioli volt az első játékos, akinek kiszivárgott a neve, a Juventus és az olasz válogatott középpályása azóta már be is vallotta, hogy fogadott. Fagiolo egymillió eurót tapsolt el sportfogadásra, egyes hírek szerint ennyi az adóssága, lehet, hogy ezért jelentkezett maga a rendőrségen.

A Juve középpályását egészen biztosan eltiltják (három év és 25 ezer eurós pénzbírság), bár állítja, hogy sose fogadott saját csapata meccsére. Ugyanezt állítja Sandro Tonali is, a Newcastle United irányítója azóta össze is omlott, és szakemberek segítségét kéri, hogy le tudjon jönni a sportfogadásról.

Tonalit és Nicolò Zaniolót az olasz válogatott covercianói edzőközpontjából vitte el a rendőrség. Utóbbi van a legnagyobb bajban, a Football-Italia szerint ugyanis egy ideje már ő maga is futtatott egy illegális sportfogadási oldalt. Bár – Tonalihoz hasonlóan – azt állítja, csak pókert és black jacket játszott, futballra soha nem fogadott, a nyomozás szerint nem ennyire egyszerű a helyzet:

ha beigazolódik, hogy egy illegális honlapot üzemeltetett, és ő szervezett be újabb játékosokat, akkor ez már szervezett bűnözés, és Zaniolót nem csak a focitól tilthatják el.

Zaniolo azért is van nyakig benne az ürülékben, mert az olasz törvények szerint profi sportolók semmilyen sportfogadásban nem vehetnek részt, súlyosító eset, ha egy sportoló a saját csapat meccsére fogad: Zaniolo a jelek szerint ezt megtette még Roma-játékosként.

A La Repubblica egyébként azt írja, egy-egy játékosnak akár tíz felhasználói profilja is volt az oldalon, vagyis eléggé aktívan tolták a sportfogadást.

Sportfogadás miatt nyolc hónapra eltiltották az angol válogatott csatárt

Több szempontból is hatalmas veszteség ez a Brentfordnak.

Lebukott a spanyol fogadási maffia, amit egy korábbi Real-játékos vezetett

A spanyol rendőrség lecsapott a bűnszervezetre, négy személyt vett eddig, köztük egy korábbi válogatott védőt.

(Fotó: Claudio Villa/Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Amikor a hollandok sokkolták a világ legjobb válogatottját – 10 éves Van Persie legendás fejese

Mourinho elmondta, ki nyeri az Eb-t és kié lesz az Aranylabda

Összeszedtünk minden fontos infót a magyar válogatott játékosairól

További cikkeink a témában