Manchester United a hivatalos honlapján jelentette be a norvégot.

José Mourinho kirúgása után a Manchester United korábbi csatára, Ole Gunnar Solskjaer a szezon végéig veszi át a csapat irányítását megbízott menedzserként.

Manchester United on Twitter

We can confirm that Ole Gunnar Solskjaer has been appointed as caretaker manager until the end of the 2018/19 season. He will be joined by Mike Phelan as first-team coach, together with Michael Carrick and Kieran McKenna. #MUFC

A  játékosként Manchesterben 11 szezon lehúzó Solskjaer segítője Mike Phelan, Michael Carrick és Kieran McKenna lesz.

„A Manchester United mindig is a szívem csücske volt, nagyszerű érzés visszatérni ide ebben az új szerepben. Nagyon várom, hogy megkezdjem a munkát a klubnál” –mondta Solskjaer a klub közleményében.

A 45 éves edző kétszeres nyert norvég bajnokságot a Moldéval (2011, 2012), 2014-ben viszont kiesett a Premier League-ből a Cardiff Cityvel, majd a Championshipben is rosszul rajtoltak, így nyolc hónap után elküldték.

„Ole egy klublegenda, nagy tapasztalata van a pályán és azon kívül is. A Manchester Uniteddel kel és fekszik, örülünk neki, hogy visszatért a klubhoz, ahogy Mike Phelan is” – ezt már az az Ed Woodward alelnök mondta, aki januárban még hosszabbított Mourinhóval.

Solskjaer szombaton vezeti először az MU-t, a korábbi klubja, a Cardiff City lesz az ellenfél.

Sokba került a Man. Unitednek Mourinho kirúgása, de a maradása még többe fájt volna

A nagy kérdés az, hogy kizárólag Mourinho viszi-e el a balhét.

És ezt olvastad már?
Tom Brady most már tényleg visszavonult