Ugyan őszi bajnok lett a Fradi, de ennél sokkal jobb hír, hogy Joe Paintsilt meg tudják tartani.

Orosz Pál vezérigazgató a Népszavának adott interjút, melyben elhangzott a legfontosabb információ, ami jelenleg érdekli a Fradi-drukkereket. És ez nem az, hogy ismét az Európa-liga-csoportkör a céljuk, elvégre ez már egy ideje így van, aztán az első meccsen kizúgnak.

Most viszont legalább köthetnek egy bombaüzletet, ugyanis az már látszik, hogy a 19 éves ghánai támadó középpályás, Joseph Paintsil hatalmas tehetség, óriási fogás volt. A nyáron utolsó pillanatokban esett be az Üllői útra, senki sem tudta, ki ő, aztán rögtön játszatta is Doll. Tizennégy tétmeccsen kapott szerepet a Fradiban, ezeken hat gólt szerzett és négy gólpasszt adott. Ráadásul nem akármilyenek voltak, a szezon legszebb mozdulatai a ghánai sihederé voltak.

Például a Videoton ellen rúgott megalázó gólja:

És a Balmaznak vágott klasszis találata:

Amikor pályára lépett, mindig a csapata legjobbjai között volt, kora ellenére nem hullámzott a teljesítménye, képességei alapján pedig egyértelmű, hogy NB I-es szintű játékos – ritka robbanékony, fordulékony, jól cselez, lát a pályán és mint láttuk, a rúgótechnikája is kiemelkedő.

Azonban Paintsilt csak kölcsönszerződés köti a klubhoz, vagyis elvihetik, és még csak pénzt sem lát belőle a klub – gondolhatta mindenki. Most megkérdezték Oroszt, hogy ha lesz iránta érdeklődés, meg tudják-e tartani.

Tehát másé nem lesz, ha a Fradi lép, már csak az a kérdés, mennyit kell lerakni érte a ghánaiaknak. Illetve az ügynökségnek, aki birtokolja Páncél Józsi játékjogát.

Paintsil megtartása mellett Gera és Hajnal pótlása a prioritás a télen, ezen dolgozik Vladan Csukics is, mint scout.

„Nagy játékosmozgást nem tervezünk, de azt elárulhatom, hogy biztosan csatlakoznak majd néhányan. Törekszünk az állandóságra, ugyanakkor azon feltétlenül el kell gondolkodnunk, hogy Gera Zoltán és Hajnal Tamás sem lesz már fiatalabb, az ő pótlásuk pedig komoly kihívás elé állít minket.”

És akkor az említett El-csoportkör:

Reálisan nézve szerintem egy Európa-liga csoportkörös szereplés már elvárható. Azzal a játékosállománnyal, szakmai, orvosi, financiális és infrastrukturális háttérrel, ami a Ferencvárosnál adott, ha megnézzük, hogy az Európa-ligában milyen csapatok szerepelnek, szerintem már elvárás lehet a bekerülés.

(Fotó: Ferencváros Facebook)

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon