Nyáron rendezhetik meg Olekszandr Uszik és Anthony Joshua nehézsúlyú világbajnoki meccsének visszavágóját. A meccsel kapcsolatosan az egyik legfontosabb kérdés, hogy milyen állapotban léphet majd ringbe a címvédő.

A WBA, WBO, IBF és IBO nehézsúlyú világbajnoka, az ukrán Olekszandr Uszik több ukrán sportolóhoz hasonlóan belépett a hadseregbe, miután Oroszország megtámadta a hazáját. Több hét katonai szolgálat után aztán engedélyt kapott arra, hogy elhagyja Ukrajnát, és megkezdje a felkészülését az Anthony Joshua elleni visszavágóra.

Uszik tavaly győzte le Joshuát, miután egy szinte tökéletes boksszal 12 meneten át kipontozta az angolok világbajnokát. A szerződés értelmében Joshua rögtön élhetett a visszavágó opciójával. Voltak olyan hírek, hogy ez mégsem történik meg, és Uszik címegyesítő meccset bokszolhat a WBC világbajnokával, Tyson Furyval, de ez végül nem valósult meg.

Így Usziknak a kötelező kihívójával, Joshuával kell legközelebb bokszolnia, az orosz–ukrán háború kitörése után azonban ez a meccs is veszélybe került. A jelenlegi hírek szerint valamikor nyáron jöhet a visszavágó, pontos dátum és helyszín nincs. Azt viszont már lehet tudni, hogy Olekszandr Uszik elhagyta Ukrajnát, hogy megkezdje a felkészülését az első címvédésére.

A bajnok nem nyilatkozott, a felesége, Jekatyerina azonban nemrég igen, és elmondta, mennyire megviselte férjét a háború:

„Szása a háború első hetében tíz kilót fogyott, annyira megviselte és sokkolta, amit látott. Soha nem voltunk hasonló helyzetben, a mi generációnk nem tapasztalt ilyet.”

Hivatalos dátum és helyszín tehát egyelőre nincs az Uszik–Joshua 2-re, a hírek szerint viszont július végén rendezhetik meg a meccset, valószínűleg a Közel-Keleten.

Új világbajnoka van a nehézsúlyú boksznak, legyőzték Joshuát

A WBA, WBO, IBF és IBO nehézsúlyú világbajnoki öveit tette kockára Anthony Joshua Oleszandr Uszik ellen. Az év egyik legjobb meccsét láthattuk, új bajnoka van a nehézsúlynak.

(Fotó: Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

World Margarita Day – Egy újabb ünnepet köszönthetünk köreinkben, már Magyarországon is

Kettős vereséggel esett ki a Fradi a Konferencia-ligából

Sallai egy duplával mentette meg a meccset a Lens elleni El-párharcban

További cikkeink a témában