Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

És akkor azt az akadályt még nem is számoltuk ide, hogy Mesut Özil egyáltalán nem alkalmas Iniesta pótlására.

Az Arsenal német középpályásának voltak remek évei, de azok évekkel ezelőtt voltak, láthatóan a képességeivel nincs gond, de a hozzáállása, a mentalitása miatt ma már csak egy közepes irányító. De ettől még a Barcelona most már egyértelműen őt akarja, vagy legalábbis mostanáig őt akarta.

El is mondjuk, miért:

  • Mindenképp szeretnének egy klasszikus irányítót, aki tehermentesíti Iniestát.
  • Olyan játékost keresnek, aki játszhat a BL-ben is tavasszal (itt szinte mindenki fennakadt a rostán).
  • És ha már bevetik, akkor ne legyen zöldfülű, rendelkezzen BL-tapasztalattal, azonnal segítség legyen (Fekir itt akadt fenn).
  • És nem kerül több száz millió euróba.
  • És nem kell neki legalább fél év, mire akklimatizálódik.

Nos, Özil az egyetlen, aki ezeknek megfelel, korábban ugye sokat játszott a BL-ben, és Spanyolországban is. Mondjuk a Realban, ami meg egyértelműen ellene szól. Az sem írhatjuk be a pro alá, hogy baromi sokat keres, így hiába kerülne mindössze 20 millió euróba, évente egy 10-est még ki kell neki csengetni.

Ehhez pedig legalább egy játékost el kellene küldeni, az amúgy is sok középpályás közül, a kézenfekvő pedig Arda Turan, aki a hatodik legjobban kereső játékos a Barcában, cserébe egyáltalán nem játszik. Eddig hallani sem akart, hogy elmenjen, most talán már hajlik rá.

A Barcelona a világ legnagyobb klubja és nagyon büszke vagyok arra, hogy itt lehetek, de ha a jövőben nem változik semmi, akkor a karrierem érdekében inkább olyan csapatban akarok lenni, ahol játszhatok” – mondta a török.

Ez akkor pipa, azonban időközben egy akkora akadály gördült Özil szerződtetése elé, amit nem tud megkerülni a vezetőség: a Diario Gol azt írja, Lionel Messi nem szeretné, ha Mesut Özil a csapathoz igazoljon, márpedig az argentin szavának súlya van, pláne, hogy ő még nem hosszabbított.

Vagyis újra kell terveznie a Barcelonának.

(Fotó: AFP)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.