Üss keményen! Emelj nehezet! Állj készen! – hirdeti a könyv alcíme, ami kábé a szerző filozófiájának alapja is egyben. A fickó maga a megtestesült erő, az orosz Szpecnaz, vagyis az elit alakulat kiképzője volt, jelenleg az Amerikai Tengerészgyalogságnak és a titkosszolgálatnak is fusizik, na és a kettlebell szakmai vezetője. És csupa izom, és most segít, hogy six packkel csajozz.

Na jó, remélem, Pavel ezt nem olvassa, mert lehet, bepöccenne, neki ugyanis egészen más elképzelése van a hasizomról, még véletlenül sem csajozásra használná. Sőt, az esztétikai része számára tök mellékes – könnyű neki, van olyanja, rendesen ki van rakva, szóval, ha akarja, ha nem, buknak rá a nők. Tsatsouline funkcionális edzésre törekszik, ez a relatív erő alapja, ebből a szempontból nem nagyon akad nála erősebb ember.

Szóval számára az edzésprogram legfontosabb célja, hogy kivételesen erős törzsizomzatod legyen. És mint mondtam, nem elsősorban azért, hogy a six packkel fiatal lányok telefonszámokat dugdossanak a fürdőgatyádba – bár tartom, ez kétségtelenül érdekes része a folyamatnak –, hanem azért, mert Pavel szerint a hasizmoknak egyszerre kell fegyverként, páncélként és erőműként helytállniuk. Vagyis ha feldurrantod megfelelő szintre a hasizmaidat, akkor könnyedén ellenállhatsz az ütéseknek, és azonnali, kegyetlen válasszal sokkolhatsz.  És ha végigcsinálod a könyvben leírt programot, képes leszel jóval nagyobb súlyokat megmozgatni, mint korábban – ráadásul mindezt sokkal biztonságosabban.

Hosszú évek kutatását és kísérletezését követően három gyilkos gyakorlatot határozott meg a szakember, amelyek elegendőek ahhoz, hogy a törzsed izmait ilyen magas szintre fejleszthesd, és ehhez nem kell durva ismétlésszámokat produkálnod. Azt is fontos tudni, hogy mindenféle sportág alapja a törzsizmok megfelelő ereje, fejlesztése, hiába érzed úgy, hogy az nem kell annyira a focihoz, vagy a futáshoz. De, nagyon is, hidd el.

Hogy mi ez a három optimális gyakorlat, azt nem spoilerezem el, át kellene nyálaznod a könyvet, ami a bibliád lesz a nyárig, aztán meg azért mégiscsak be kéne gyűjteni azokat a telszámokat. Meg persze páncél, fegyver, ilyesmi, érted te. Pavel abban is segít, hogyan összpontosíts a gyakorlatokra, a motivációt is képes folyamatosan fenntartani, és ha hallgatsz rá, akkor látható eredményeket heteken belül, kivételes eredményeket pedig hónapokon belül garantál neked.

Szóval: üss keményen! Emelj nehezet! Állj készen!

Pavel Tsatsouline: Kőkemény hasizmok
Jaffa Kiadó, ár: 2792 Ft

Itt tudod megvenni most akciós áron! Még időben vagy, hogy nyárig megcsináld magad.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

World Margarita Day – Egy újabb ünnepet köszönthetünk köreinkben, már Magyarországon is

Sallai egy duplával mentette meg a meccset a Lens elleni El-párharcban

Stankovic elmondta, mi kell a Fradi továbbjutásához

További cikkeink a témában