Egyszerűen nem fair, amit a norvég gólgép művel, a riválisok szurkolói az angol parlamenthez fordulnának, Guardiola csak mosolyog.

Aláírásgyűjtést indított a szurkolók egy csoportja, hogy Erling Haalandot tiltsák el a focitól. Az ok nyilvánvaló: a norvég gólgép olyan ütemben termel, hogy az egész egyszerűen már nem emberi – ahogy egy ellenfele mondta –: az első 12 meccsén 19 gólt lőtt, mintegy mellékesen kiosztott három gólpasszt is, pedig ez neki roppant nehéz feladat, amikor mindig bepattan róla minden labda.

Ezért kezdtek aláírásgyűjtésbe a riválisok szurkolói, és pillanatok alatt közel kétmillióan írták alá az angol parlamentnek szánt petíciót, hogy Haalandot tiltsák el a Premier League-től:

Visszafogottan reagált a felhívásra a Manchester City edzője, Pep Guardiola, aki elsőre nem is értette a dolgot, másodikra pedig csak mosolygott a viccen:

Történt mindez a Southampton elleni bajnoki előtti sajtóeseményen, majd a meccsen Haaland példás visszafogottsággal mindössze egyetlen árva gólt szerzett. Igaz, így is 4-0-ra nyert a City, Haaland pedig ma este (18.45) a Bajnokok Ligájában, Koppenhágában folytathatja a gólgyártást.

(Forrás: 101greatgoals, fotó: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

Az ellenfél kapusa: Haaland nem ember

Nem Kamil Grabara az első, akiben megfogalmazódott hasonló gondolat és valószínűleg nem is ő az utolsó.

És ezt olvastad már?
Mexikó hiába verte meg Szaúd-Arábiát, gólarány miatt nem jutott tovább