Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Real Madrid oda-vissza verte a Barcelonát a spanyol Szuperkupában, ám még ennél is aggasztóbb a katalánoknak maga a kilátástalan teljesítmény. Piqué finoman meg is kongatta a vészharangot.

Összesítésben 5–1-re verte meg a Madrid a Barcelonát, pillanatokra sem volt partiban Valverde csapata, ráadásul láthatóan azt sem tudják a gránátvörös-kékek, hogy merre induljanak, mi legyen az útjuk. Gerard Piquének is ez a baja.

Nem ez életem legrosszabb estéje. A legrosszabb a brazíliai világbajnokságon a Hollandia elleni meccs volt, de tény, voltak már szebb napjaink.

Össze kell tartanunk, hosszú szezon vár ránk. Fel kell dolgoznunk a kudarcot, gratulálnunk kell a Madridnak, s fejlődnünk kell. A különbség persze nem ilyen nagy a két együttes között, mint ahogy az a visszavágón látszott, a Camp Nouban született eredmény pedig félrevezető.

Hogy aztán Neymar távozása, az edzőcsere, vagy épp a vezetők furcsa üzletelései és impotens igazolási technikája az oka, azt nem tudni, de vélhetően ezek összessége. Hosszú és gyötrelmes szezon vár a Barcelonára.

Valverde is erre utalt, de optimista:

A nyáron voltak olyan események, amelyek kizökkentették a csapatot. A Madrid jelenleg jobb lelki állapotban van. Nincs legyőzhetetlen együttes. A futballban csak egy dolog biztos, hogy egyszer mindenki elbukik. Hamarosan új játékosok érkeznek hozzánk.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.