Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az FC Barcelona délután zárt kapuk mögött megverte a Las Palmast, miközben a városban kaotikus állapotok uralkodtak.

A Playeren igyekszünk kerülni a politikát, de van, amikor kedvenc témáinkba, például a sportba beleszólnak – mit beleszólnak, beletaposnak – a közélet eseményei, a mai nap pedig pontosan ilyen volt.

A 7,5 milliós Katalóniában ma népszavazást tartottak a függetlenné válásról, így a kelet spanyolországi tartomány lakói tömegesen vonultak az urnákhoz. A spanyol állam már több mint egy hete profi diktatúrákat idéző módszerekkel igyekezett megakadályozni ezt a szavazást, ami ma abban csúcsosodott ki, hogy rohamrendőröket vetett be a lakosság ellen. Nem tüntetőkről, huligánokról beszélünk, hanem idősekről, családokról, hétköznapi emberekről. Az első jelentések szerint több mint 300 sérültje volt a rendőrök elképesztően brutális akcióinak, és bár a klub a körülmények miatt szerette volna elhalasztani a meccset, a Spanyol Labdarúgó-szövetség hallani sem akart róla.

A Barcelona kongó lelátók előtt lépett pályára, nehezen, de nyert, a meccs után pedig a hazafias érzelmei és vélemény nyilvánításai miatt Katalóniában népszerű, azon kívül gyűlölt Gerard Piqué nyilatkozott. Hogy miképpen, az itt van a videóban (a 3. perctől).

A Tot El Camp szurkolói oldal le is fordította, mit nyilatkozott a védő.

Piqué játszani sem akart, a Barcelona alelnöke már lemondott, de ennél sokkal nagyobbak a bajok Spanyolországban. Az európai demokráciák pedig sötét napot zárnak.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.