Semmilyen gondot nem okozott a Liverpoolnak a portugál bajnok, így készülhet a Barcelona elleni elődöntőre.

Az Anfielden kétgólos előnyt épített a Liverpool, ami tulajdonképpen a Portónak egy jó eredmény volt, mert ennél nagyobb különbség volt a két csapat között. Így viszont maradt izgalom a portugáliai visszavágóra is. Erre rásegített Klopp is, aki egy minimális rotálást is bevállalt, elvégre nekik a bajnokságra is figyelniük kell.

A Pool visszafogottan, visszahúzódva, kontrákra várva játszott, a Porto volt fölényben, mégis a vörösök rúgták a gólt. A 26. percben Mané el is döntötte a továbbjutást. 0–1

Alapból nem adták meg a gólt, lesnek tűnt, ám a videobírózás után kiderült, hogy ha centiken is múlt, de Mané szabályos gólt szerzett. Persze a második félidőben kiderült, hogy ezen semmi se múlt, mert rúgott még párat a Liverpool.

Szalah a 65. percben egy tipikus liverpoolos, gyors és pontos kontra végén rúgta el Casillas lába mellett a labdát.0–2

Erre még volt válasza a Portónak, teljesen megérdemelten szépítettek a hazaiak, ennyi járt nekik. Éder Militao fejelt be egy szögletet. 1–2

Utána jött a mészárlás: két csere hozta össze a harmadik Liverpool-gólt, Henderson beadását Firmino fejelte be. 1–3

Majd Van Dijk is fejelt egy gólt, ő szögletből. 1–4

Nagyon könnyedén, felesleges energiákat nem pazarolva ütötte ki a Liverpool a Portót, de ez várható is volt. Ezen az ágon nem született meglepetés, a Barcelona lesz Szalahék ellenfele az elődöntőben.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó

FC Porto–Liverpool 1–4 (0–1)

Továbbjutott: a Liverpool kettős győzelemmel

(Fotó: Matthias Hangst/Getty Images)

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon