A játékvezető nem kért a videobíróból, nagy hiba volt, de a sors valamit visszaadott Chilének, mert a portugálok nem tudnak tizenegyest lőni, el is véreztek a tizenegypárbajban, ráadásul nagyon csúnyán: háromból semmi.

Erősebben kezdett Portugália, az első félidő első felében fölényben is játszottak, de Chile szépen lassan átvette az irányítást, a második játékrészben néha már meddő fölényben kergették a labdát Vidalék.

Nani és Querasma beállítsa kicsit felrázta a portugálokat, akik a 0–0-s rendes játékidő után a hosszabbításban lendületet adtak a csapatnak, ettől függetlenül a legnagyobb helyzet Alexis Sánchez, azaz Chile hagyta ki.

Naninak ez volt 111. válogatott meccse, amivel Ronaldo (143) és Luis Figo (127) mögé feljött az örökranglista harmadik helyére.

A 113. percben a csereként beállt Silvát buktatták a portugál tizenhatoson belül, a bíró annyira magabiztos volt benne, hogy nem történt semmi, hogy nem kért a videobíróból. Ez nagy hiba és tiszta büntető volt. A játékvezető elvett egy jogos tizenegyest Chilétől:

A mázli ezután sem hagyta el a portugálokat, akik egy támadáson belül kétszer is megúsztak egy-egy gólt, Vidal és Rodríquez is borzasztóan nagy kapufát lőtt.

A tizenegyespárbajban Portugália elvérzett, míg Chile mind a hármat belőtte, a másik oldalon sem Quaresma, sem Moutinho, sem pedig Nani nem tudta:

Portugália–Chile 0–3* (0–0)
*Tizenegyespárbaj: 0–3

Chile a Németország–Mexikó párharc győztesével játszik a vasárnapi döntőben. A másik elődöntőt csütörtökön este rendezik.

(Fotó: AFP)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Megmondjuk, meddig jut az Eb-n a magyar válogatott, és ki lesz az Európa-bajnok

Egy 51 éves holland a Fradi új vezetőedzője

Öt válogatott, amely meglepetést okozhat az Eb-n

További cikkeink a témában